Vrijetekst-sidebar:

Praktische info

Duur
90 minuten

Prijs
€100 per groep

Beschikbare dagen
Vrijdag

Locatie
Het Utrechts Archief
Alexander Numankade 199-201
3572 KW Utrecht

 

Utrecht verder ontdekken?

Bij het afnemen van een educatieprogramma bij Het Utrechts Archief, ontvang je 20% korting op een educatieprogramma bij de Domtoren.

Op zoek naar een leuk én leerzaam uitje voor met de klas? Kom naar Het Utrechts Archief. In ons educatieve programma ‘Stadsplannen’ ontdekken leerlingen hoe Utrecht in de 20e eeuw kon uitbreiden tot grote stad.

Stadsplannen 

In Utrecht wonen nu ruim 300.000 inwoners. Heel veel mensen op een vrij klein oppervlak dus. Stadsbestuurders moeten dan heel goed zijn in het plannen van de inrichting van zo’n stad. Want hoe richt je een stad nou optimaal in? Geef je de ruimte aan auto’s en fietsers of juist aan oude monumentale gebouwen? En hoe ontstaat een wijk als Kanaleneiland? Leerlingen werken in dit schoolprogramma aan 5 verschillende opdrachten met originele archiefstukken over de uitbreidingsplannen van de stad Utrecht in de 20e eeuw. Ze ontdekken hoe Utrecht eruit zag in de jaren ‘60 en hoe wijken als Kanaleneiland en Leidsche Rijn eigenlijk zijn ontstaan. Voor echte liefhebbers en nieuwsgierige aagjes dus.


Voor wie is dit programma?

Dit programma is voor leerlingen uit klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. In onze scholenprogramma's bieden we een onderzoekende vorm van omgevingsonderwijs.


Wat leer je ervan? 

Door zelf op onderzoek uit te gaan, krijgen leerlingen gaandeweg meer inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Utrecht. Ze oefenen met laagdrempelig onderzoek doen, verbinden, analyseren en ontwikkelingen in een tijdlijn plaatsen. We werken daarbij met originele archiefstukken. 

Contact avatar

Vragen of reserveren?

Meer informatie over onze scholenprogramma’s of wil je een rondleiding met de klas reserveren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren van maandag t/m donderdag.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 030-286 66 82