Sinds maart 2020 heeft de coronapandemie grote gevolgen gehad voor het leven in Utrecht en Nieuwegein: scholen, sportclubs, en veel bedrijven moesten de deuren meerdere keren noodgedwongen sluiten, er werd geprotesteerd tegen coronamaatregelen en festivals en herdenkingen konden niet doorgaan. Tijdens de lockdown was het thuiswerken de norm, scholieren kregen thuisonderwijs en ondernemers probeerden met nieuwe diensten hun omzet op peil te houden.

Inmiddels is de coronapas niet meer nodig in de horeca, discotheken zijn weer geopend en de anderhalvemetermaatschappij is nagenoeg afgeschaft. Om de geschiedenis van deze ingrijpende periode goed vast te kunnen leggen, kunnen we uw hulp goed gebruiken!

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Ga naar het online inleverformulier
  •  Stap 2: Geef aanvullende informatie over uw foto, tekst of andere bijdrage (beschrijving en datering)
  • Stap 3: Verstuur uw materiaal – (maximaal 10 mb per keer)

Is uw materiaal groter dan 10 mb of wilt u een filmpje aanleveren? Dan kunt u dit aanleveren via de e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via WeTransfer.com.

Bij het aanleveren via de e-mail of WeTransfer graag vermelden: wat u aanlevert (papieren, posters, foto’s, anders), een korte omschrijving van wat u aanbiedt (onderwerp en locatie), datering (bijvoorbeeld wanneer de foto’s zijn genomen) en uw contactgegevens. 

 

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn vooral opzoek naar materiaal dat iets zegt over de impact van de pandemie op de eigen leefomgeving in Utrecht en Nieuwegein.
U kunt hierbij denken aan:

  • Foto’s van de eigen straat, de huiskamer, tuin of van het balkon. Foto’s van informatieborden, spreuken op straat, solidariteitsacties, thuiswerken, de avondklok of het volgen van thuisonderwijs;

  • Flyers en posters van bedrijven met mededelingen over coronamaatregelen;

  • Opgetekende persoonlijke ervaringen, filmpjes, tekeningen, briefjes, muziek, aantekeningen en dagboeken met mededelingen over coronamaatregelen;

  • (Kerst)kaarten en sinterklaasgedichten.

Let op: het gaat vooral om papier (2D) en digitaal materiaal, niet om spullen (3D). Evenmin zijn wij opzoek naar kopieën van foto’s, documenten of krantenknipsels.

Contact avatar

Vragen?

Heeft u materiaal wat niet wordt genoemd? Heeft u vragen over het aanleveren? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.