Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Familie De Beaufort
53 Familie De Beaufort
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De familie
Het archief
Bewerkingsgeschiedenis
Addendum
Bijlagen
1. Overzicht van de inhoud van het archief van Willem Hendrik de Beaufort (1845-1918), ondergebracht op het Nationaal Archief te Den Haag
N.B. Er is een uitgebreide documentatie van pamfletten, kranteknipsels, brochures en tijdschriften over vredesvraagstukken, buitenlandse politieke kwesties, Zuid-Afrika, de Eerste Wereldoorlog, Volkenrecht, onderwijs, tariefwetgeving en andere politieke vraagstukken, zoals ook de drooglegging van de Zuiderzee.
2. Overzicht van de inhoud van het archief van Jan Aernout Anne Hendrik de Beaufort (1876-1957), ondergebracht op het Nationaal Archief te Den Haag
N.B. Een deel van de persoonlijke stukken van Jan Aernout, voornamelijk als corpslid in Utrecht, berusten op het rijksarchief in Utrecht en zijn in deze inventaris beschreven. Er is een uitgebreide documentatie van pamfletten, kranteknipsels, brochures en tijdschriften over vredesvraagstukken, buitenlandse politieke kwesties, Zuid-Afrika, de Eerste Wereldoorlog, Volkenrecht, onderwijs, tariefwetgeving en andere politieke vraagstukken, zoals ook de drooglegging van de Zuiderzee.
3. Verantwoording van de herkomst van de archiefstukken
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1556-2014
Toegangstitel:
Inventaris van het archief van de familie De Beaufort 1556-2014
Auteur:
E.P. de Booy
Datering toegang:
1985
Datering bewerking:
2011, 2015
Openbaarheid:
Stukken jonger dan 50 jaar slechts ter inzage na toestemming inbewaargever
Rechtstitel:
Opneming in beheer van een particulier, niet in eigendom verkregen
Omvang:
42,46 m
Rubrieken:
Thema trefwoorden: