Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Sara de Leeuw, oudste dochter

Personen

 • Hier vindt u de openbare persoonsgegevens in de volgende bronnen. De afbeeldingen kunt u gratis downloaden:
   

  • Criminele sententies (1513-1811)
  • Notariële akten stad Utrecht (1560-1811)
  • Doop-, trouw- en begraafboeken provincie Utrecht (1579-1811).
  • Openbare geboorte-, huwelijks- en overlijdensregisters van de burgerlijke stand van stad en provincie Utrecht (1811- 1970). Bijna alle openbare aktes zijn op naam ontsloten en digitaal beschikbaar
  • Memories van successie van stad en provincie Utrecht (1806-1902)
  • Militieregisters van de stad Utrecht (vanaf 1814) en andere plaatsen in de provincie Utrecht (vanaf 1868) tot aan 1920. 
  • Personeelsleden van de voorgangers van de NS (1836-1920, let op: kies hier bij bron op pagina in personeelsregister ).
  Bedelingsregisters stad Utrecht (1623-1910): vermeldingen van personen aan wie hulp werd gegeven door diakenen van de hervormde gemeente in Utrecht.
   

 

Niet alles is openbaar

Vanwege de privacywetgeving zijn niet alle gegevens van bij ons geïnventariseerde personen openbaar. Akten uit de burgerlijke stand worden daarom pas na een bepaalde periode openbaar gemaakt. Overlijdensaktes worden 50 jaar, huwelijksaktes 75 jaar en geboorteaktes pas 100 jaar na dato openbaar. 
Gegevens over mogelijk nog levende personen mogen alleen worden gebruikt voor historisch (waaronder genealogisch), wetenschappelijk of statistisch onderzoek conform AVG art. 5.1b.

Zoekhulp
De wildcard * (sterretje) vervangt een willekeurig aantal tekens. Een wildcard kan alleen gebruikt worden wanneer het woord met minimaal drie tekens begint. 

De wildcard _ (underscore) vervangt één teken. Deze wildcard kan op iedere plaats in de zoekterm voorkomen. Combinaties van * en _ behoren ook tot de mogelijkheden. 

Meer relevante bronnen
Deze database bevat alleen die bronnen die op naam zijn geïndiceerd. Er zijn nog meer bronnen relevant bij uw onderzoek naar personen. Kijk daarvoor hier: http://hetutrechtsarchief.nl/personen

Fouten op opmerkingen? 
De gegevens worden regelmatig bijgewerkt. U kunt opmerkingen plaatsen door bij de betreffende akte te klikken op het envelopje. Wijzigingen worden periodiek gecontroleerd en verwerkt. 

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Notariële akte
Testament
Datering:
20-11-1647
Soort akte:
Testament
Testateur:
Cornelis de Leeuw  
Erfgenaam:
Sara de Leeuw, oudste dochter  
Maria de Leeuw, dochter  
Onroerend goed:
6 mergen leengoets - naar Sara de Leeuw -;  
8 mergen landts - naar Sara de Leeuw -;  
Bijzonderheden:
de 6 morgen zyn leenroerig aan huis van Amerongen en de 8 morgen zyn erfpachtgoed van kapittel van St. Johan te Utrecht;
Cornelis de Leeuw, predikant in Wyk by Duurstede, vader van testateur;
met benoeming van zyn vrouw, zyn vader, Balthasar Lob, landmeter te Utrecht en Cornelis Jansz de Cruyff, wonende in Langbroek, tot voogden
Notaris:
B. TERBEECK VAN COESFELT
Toegangsnummer:
34-4 Notarissen in de stad Utrecht 1560-1905
Inventarisnummer:
376
Aktenummer:
130
Oud nummer:
U035a002