Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Afdeling Nieuwegein/IJsselstein van het Koninklijke NVVH-Vro...

1697 Afdeling Nieuwegein/IJsselstein van het Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Afdeling Nieuwegein/IJsselstein van het Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
Archief en bewerking
Addendum
Literatuur
Bijlagen
Lijst van bestuurders
N.B. Wisselingen van bestuursfuncties werden doorgaans bekrachtigd tijdens jaarvergaderingen die plaatsvonden in de maand februari. Voor de periode 1992-2004 werden gegevens ten behoeve van onderstaande overzichten onttrokken aan de maandberichten. Met ingang van 2005 werden de verschillende (bestuurs)functies pas consequent opgenomen in het jaarverslag. In geval van tussentijdse mutaties is ook de maand van een bestuurs- c.q. kaderlidwisseling aangegeven. Per 1 juni 2019 werden de activiteiten van de ‘Afdeling Nieuwegein/IJsselstein’ gestaakt. Per 31 december 2019 werd zij officieel opgeheven volgens de regels van het landelijk bestuur van het NVVH-Vrouwennetwerk.
Lijst van kaderleden
Overzicht van het aantal leden
N.B. De eerste tien jaar was er per jaar ook sprake van een buitenlid, met uitzondering van 1993-1994 (3), 1996 (3) en 1995 (2). Vanaf 2006 zijn de cijfers onttrokken aan de jaarverslagen, peildatum 31 december.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1992-2019
Toegangstitel:
Inventaris van het archief van de Afdeling Nieuwegein/IJsselstein van het Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk (1987) 1992-2019 (2021)
Auteur:
J.Ph.S. Lemmink
Datering toegang:
2021
Openbaarheid:
Volledig openbaar
Rechtstitel:
Overbrenging van een overheidsarchief
Omvang:
1,5 m
Categorie:
 
 
 
chat loading...