Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Nederlandse Zendingsraad 1983-2000

1915 Nederlandse Zendingsraad 1983-2000

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Het archief van de Nederlandse Zendingsraad over 1983-2000 is in 2013 door G. Noort als directeur van de Nederlandse Zendingsraad in bewaring gegeven aan Het Utrechts Archief. De in het kader van de inbewaargeving aangeleverde toegang door Wilbert van Saane is vervolgens enigszins bewerkt.
De omvang van het archief is 4,36 m.
Op het archief is met het oog op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer een openbaarheidsbeperking van 50 jaar van toepassing. Eerdere inzage in niet-openbare inventarisnummers is slechts mogelijk na schriftelijke toestemming van de inbewaargever.
Utrecht, 2020
Inventaris
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1983-2000
Toegangstitel:
Inventaris van het archief van de Nederlandse Zendingsraad 1983-2000
Auteur:
W. van Saane
Datering toegang:
2020
Openbaarheid:
Op het archief is met het oog op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer een openbaarheidsbeperking van 50 jaar van toepassing. Eerdere inzage in niet-openbare inventarisnummers is slechts mogelijk na schriftelijke toestemming van de inbewaargever
Rechtstitel:
Opneming in beheer van een particulier, niet in eigendom verkregen
Omvang:
4,36 m
Rubrieken:
 
 
 
chat loading...