Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Familie Beets

767-2 Familie Beets

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De papieren van de familie Beets zijn waarschijnlijk in het begin van de jaren zestig aan de archiefdienst overgedragen. In elk geval heeft gemeentearchivaris Mr. J.W.C. van Campen, die in 1964 met pensioen ging, ze nog in ontvangst genomen, gezien de aantekeningen van zijn hand die tussen de stukken werden aangetroffen. De pa-pieren van de familie Beets zijn afkomstig uit de nalatenschap van notaris Hendrik Albert Beets (1866-1928), zoon van de schrijver en hoogleraar Nicolaas Beets, die evenals zijn vader het pand Boothstraat 6 bewoonde.
De papieren werden in 1981 geordend en geïnventariseerd. Twee in deze papie-ren aangetroffen foto’s werden naar de afdeling Prentenverzamelingen van de Ge-meentelijke Archiefdienst overgebracht.
J.G. Riphaagen: Utrecht, 1982
Inventaris

Kenmerken

Datering:
1668-1931
Toegangstitel:
Inventaris van het archief van de familie Beets 1668-1931
Auteur:
J.G. Riphaagen
Datering toegang:
1982 / 2006
Openbaarheid:
Volledig openbaar
Rechtstitel:
Schenking (van een niet overheidsarchief)
Omvang:
0,08 m zuurvrije dozen
Rubrieken:
Thema trefwoorden:
Archiefvormer(s):
 
 
 
chat loading...