Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Plattegronden van het bolwerk Wolvenburg met Stadsbuitengrac...

Beeldbank

Collectie beeldmateriaal
U zoekt in  ongeveer 200.000 afbeeldingen van de stad en provincie Utrecht. Ruim 62 % van alle afbeeldingen uit de beeldcollectie kunt u downloaden op deze website en onder voorwaarden hergebruiken. De voorwaarden waaronder u de werken mag gebruiken en/of publiceren vindt u terug in de beschrijving van het betreffende werk wanneer u klikt op de downloadknop. 

Waarom kan ik niet alles inzien? 
We doen ons best om de rechthebbende(n) van al het beeldmateriaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Niet alle afbeeldingen mogen we laten zien of als download aanbieden. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

Welke voorwaarden zijn er voor gebruik van de afbeeldingen?
We hebben verschillende voorwaarden met de makers van het beeldmateriaal afgesproken. In totaal zijn er 12 verschillende licenties mogelijk: 

  • Er is een Creative Commons-licentie afgesproken tussen de auteursrechthebbende en Het Utrechts Archief. Dit betekent dat u het werk mag downloaden en gebruiken, in de meeste gevallen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, staat uitgelegd als u klikt op de downloadknop links naast de afbeelding.
     
  • Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie afgesloten met de auteursrechthebbende, waarbij alleen toestemming is gegeven om een afbeelding op de website van Het Utrechts Archief te tonen. U mag het bestand bekijken, maar u mag het niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden. Ook na eventuele verschaffing van een thuiskopie is hergebruik via internet en social media of commercieel gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. Dit geldt ook voor een aantal afbeeldingen die wij hebben aangemerkt als verweesd werk.
     
  • Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie of Creative Commons-licentie afgesproken, of heeft afgesproken met de auteursrechthebbende dat u het werk alleen in de studiezaal kunt bekijken. Online ziet u alleen de beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.
 
Bent u auteursrechthebbende van afbeeldingen en ziet u dit niet als zodanig terug? Dat horen wij graag. U kunt met ons contact opnemen via inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken.
 
Bronvermelding
Het Utrechts Archief stelt bij gebruik van werken de navolgende bronvermelding op prijs. U kunt deze als volgt opbouwen: [vervaardiger] / collectie Het Utrechts Archief / [catalogusnummer]
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
216151 Plattegronden van het bolwerk Wolvenburg met Stadsbuitengracht te Utrecht; met weergave van de aangrenzende straten en stadswal tot de Wittevrouwenpoort; situatie voor (rechts) en na (links) de demping van het water tussen de stadswal en het bolwerk.
Catalogusnummer:
216151
Beschrijving:
Plattegronden van het bolwerk Wolvenburg met Stadsbuitengracht te Utrecht; met weergave van de aangrenzende straten en stadswal tot de Wittevrouwenpoort; situatie voor (rechts) en na (links) de demping van het water tussen de stadswal en het bolwerk.
Datering vroegst:
01-01-1850
Datering laatst:
31-12-1860
Licentie:
Uitleg auteursrechten:
U mag: downloaden, delen, kopiëren, publiceren en bewerken, ook met een commercieel doel. Voorwaarde: geen. Zie ook: Publiek Domein
Soort beeldmateriaal:
Cartografische documenten
Materiaalsoort:
manuscriptkaart
Soort negatief:
Reproductienegatief C 28940
Soort negatief 2:
Digitale reproductie X 79518
Techniek:
pen in zwart
Techniek 2:
penseel in kleur (waterverf)
Titel:
"Situatie van het bolwerk Wolvenburg / en de nabij gelegene Willems Kazerne, waarop door eene/ roode lijn wordt aangetoond de geprojecteerde verbinding/ van het bolwerk met het te verbreeden terrein achter ge-/ noemde Kazerne."
Schaal:
1:1.250 en 1:625
Afmeting:
breedte 73 cm
Afmeting 2:
hoogte 52,5 cm
Bestand downloadbaar:
Ja
Trefwoorden THA:
 
 
 
chat loading...