Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Collectie beeldmateriaal
U zoekt in  ongeveer 200.000 afbeeldingen van de stad en provincie Utrecht. Ruim 62 % van alle afbeeldingen uit de beeldcollectie kunt u downloaden op deze website en onder voorwaarden hergebruiken. De voorwaarden waaronder u de werken mag gebruiken en/of publiceren vindt u terug in de beschrijving van het betreffende werk wanneer u klikt op de downloadknop. 

Waarom kan ik niet alles inzien? 
We doen ons best om de rechthebbende(n) van al het beeldmateriaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Niet alle afbeeldingen mogen we laten zien of als download aanbieden. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

Welke voorwaarden zijn er voor gebruik van de afbeeldingen?
We hebben verschillende voorwaarden met de makers van het beeldmateriaal afgesproken. In totaal zijn er 12 verschillende licenties mogelijk: 

  • Er is een Creative Commons-licentie afgesproken tussen de auteursrechthebbende en Het Utrechts Archief. Dit betekent dat u het werk mag downloaden en gebruiken, in de meeste gevallen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, staat uitgelegd als u klikt op de downloadknop links naast de afbeelding.
     
  • Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie afgesloten met de auteursrechthebbende, waarbij alleen toestemming is gegeven om een afbeelding op de website van Het Utrechts Archief te tonen. U mag het bestand bekijken, maar u mag het niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden. Ook na eventuele verschaffing van een thuiskopie is hergebruik via internet en social media of commercieel gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. Dit geldt ook voor een aantal afbeeldingen die wij hebben aangemerkt als verweesd werk.
     
  • Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie of Creative Commons-licentie afgesproken, of heeft afgesproken met de auteursrechthebbende dat u het werk alleen in de studiezaal kunt bekijken. Online ziet u alleen de beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.
 
Bent u auteursrechthebbende van afbeeldingen en ziet u dit niet als zodanig terug? Dat horen wij graag. U kunt met ons contact opnemen via inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken.
 
Bronvermelding
Het Utrechts Archief stelt bij gebruik van werken de navolgende bronvermelding op prijs. U kunt deze als volgt opbouwen: [vervaardiger] / collectie Het Utrechts Archief / [catalogusnummer]
>
Zoektermen
 

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: 485860
beacon
2 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
216202 Plattegrond en doorsneden van de bestaande en de ontworpen landhoofden, de doorvaartbreedte in de ...
 
 
Erfgoedstuk
Technische tekening
216202 Plattegrond en doorsneden van de bestaande en de ontworpen landhoofden, de doorvaartbreedte in de Stadsbuitengracht en de kaden bij de nieuw te bouwen Weerdbrug / Bemuurde Weerd O.Z. te Utrecht; met aanduiding van het bebouwingsblok aan de Bemuurde Weerd Oostzijde.
Soort negatief 2:
Digitale reproductie X 79572
Datering vroegst:
01-01-1841
Datering laatst:
22-06-1841
Catalogusnummer:
216202
Techniek:
pen in zwart
Soort negatief:
Reproductienegatief C 21505
Uitleg auteursrechten:
U mag: bekijken in de studiezaal van Het Utrechts Archief. Wat niet mag: downloaden, delen, kopiëren, bewerken of publiceren zonder schriftelijke toestemming van de mogelijke auteursrechthebbende. Zie ook: Licentie onbekend
Soort beeldmateriaal:
Technische tekeningen
Materiaalsoort:
manuscriptkaart
Afmeting:
breedte 96,5 cm
Afmeting 2:
hoogte 62 cm
Vervaardiger:
Maurik, J. van, tekenaar/architect
Bestand downloadbaar:
Nee
Beschrijving:
Plattegrond en doorsneden van de bestaande en de ontworpen landhoofden, de doorvaartbreedte in de Stadsbuitengracht en de kaden bij de nieuw te bouwen Weerdbrug / Bemuurde Weerd O.Z. te Utrecht; met aanduiding van het bebouwingsblok aan de Bemuurde Weerd Oostzijde.
Trefwoorden THA:
 
 
 
216303 Plattegrond van een gedeelte van de Nieuwekade met bebouwing te Utrecht; met weergave van de omringende straten ...
 
 
Erfgoedstuk
Technische tekening
216303 Plattegrond van een gedeelte van de Nieuwekade met bebouwing te Utrecht; met weergave van de omringende straten en watergangen en aanduiding van twee plannen tot afronding van de hoek van het voormalige bolwerk Morgenster, het ontworpen waaggebouw met pakhuizen en drie verschillende locaties voor de te plaatsen kraan.
Titel:
"Kaart van het Terrein buiten de Waard Barriere te Utrecht, waarop in roode lijnen is getraceerd de afronding van de hoek of punt van het voormalige Bolwerk Morgenster / benevens de Project plaatsing van een nieuwe Kraan en Kraangebouw September 1840."
Materiaalsoort:
manuscriptkaart
Vervaardiger:
Maurik, J. van, tekenaar/architect
Bestand downloadbaar:
Nee
Uitleg auteursrechten:
U mag: bekijken in de studiezaal van Het Utrechts Archief. Wat niet mag: downloaden, delen, kopiëren, bewerken of publiceren zonder schriftelijke toestemming van de mogelijke auteursrechthebbende. Zie ook: Licentie onbekend
Datering vroegst:
01-09-1840
Datering laatst:
30-09-1840
Opmerkingen:
Een in 1878 door B. van Buuren gemaakte kopie naar een door J. van Maurik vervaardigde plattegrond.
Catalogusnummer:
216303
Techniek:
pen in zwart
Soort negatief:
Reproductienegatief C 27763
Soort negatief 2:
Digitale reproductie X 79784
Afmeting:
breedte 57,5 cm
Afmeting 2:
hoogte 45 cm
Soort beeldmateriaal:
Technische tekeningen
Beschrijving:
Plattegrond van een gedeelte van de Nieuwekade met bebouwing te Utrecht; met weergave van de omringende straten en watergangen en aanduiding van twee plannen tot afronding van de hoek van het voormalige bolwerk Morgenster, het ontworpen waaggebouw met pakhuizen en drie verschillende locaties voor de te plaatsen kraan.
Trefwoorden THA:
 
 
 
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS