Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Collectie beeldmateriaal
U zoekt in  ongeveer 200.000 afbeeldingen van de stad en provincie Utrecht. Ruim 62 % van alle afbeeldingen uit de beeldcollectie kunt u downloaden op deze website en onder voorwaarden hergebruiken. De voorwaarden waaronder u de werken mag gebruiken en/of publiceren vindt u terug in de beschrijving van het betreffende werk wanneer u klikt op de downloadknop. 

Waarom kan ik niet alles inzien? 
We doen ons best om de rechthebbende(n) van al het beeldmateriaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Niet alle afbeeldingen mogen we laten zien of als download aanbieden. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

Welke voorwaarden zijn er voor gebruik van de afbeeldingen?
We hebben verschillende voorwaarden met de makers van het beeldmateriaal afgesproken. In totaal zijn er 12 verschillende licenties mogelijk: 

  • Er is een Creative Commons-licentie afgesproken tussen de auteursrechthebbende en Het Utrechts Archief. Dit betekent dat u het werk mag downloaden en gebruiken, in de meeste gevallen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, staat uitgelegd als u klikt op de downloadknop links naast de afbeelding.
     
  • Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie afgesloten met de auteursrechthebbende, waarbij alleen toestemming is gegeven om een afbeelding op de website van Het Utrechts Archief te tonen. U mag het bestand bekijken, maar u mag het niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden. Ook na eventuele verschaffing van een thuiskopie is hergebruik via internet en social media of commercieel gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. Dit geldt ook voor een aantal afbeeldingen die wij hebben aangemerkt als verweesd werk.
     
  • Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie of Creative Commons-licentie afgesproken, of heeft afgesproken met de auteursrechthebbende dat u het werk alleen in de studiezaal kunt bekijken. Online ziet u alleen de beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.
 
Bent u auteursrechthebbende van afbeeldingen en ziet u dit niet als zodanig terug? Dat horen wij graag. U kunt met ons contact opnemen via inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken.
 
Bronvermelding
Het Utrechts Archief stelt bij gebruik van werken de navolgende bronvermelding op prijs. U kunt deze als volgt opbouwen: [vervaardiger] / collectie Het Utrechts Archief / [catalogusnummer]
>
Zoektermen
 

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: 817976
beacon
1 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
216507 Plattegrond van het gebouwencomplex van het stadhuis aan de Stadhuisbrug te Utrecht; met aanduiding van de ...
 
 
Erfgoedstuk
Technische tekening
216507 Plattegrond van het gebouwencomplex van het stadhuis aan de Stadhuisbrug te Utrecht; met aanduiding van de oorspronkelijke bebouwing en de uitbreidingen van 1546 en 1644.
Met indeling en vermelding van de bestemming van de vertrekken.
Titel:
"HET STADHUIS IN DE 17e EEUW."
Datering laatst:
31-12-1660
Opmerkingen:
Het gebouwencomplex is ontstaan uit de samenvoeging van de huizen Hasenberg en Lichtenberg.
Een in 1902 door G. de Hoog vervaardigde reconstructie van de situatie in ca 1650.
Catalogusnummer:
216507
Techniek:
pen in zwart
Soort negatief:
Reproductienegatief C 2802
Soort negatief 2:
Digitale reproductie X 86662
Uitleg auteursrechten:
U mag: downloaden, delen, kopiëren, publiceren en bewerken, ook met een commercieel doel. Voorwaarde: geen. Zie ook: Publiek Domein
Datering vroegst:
01-01-1650
Soort beeldmateriaal:
Technische tekeningen
Materiaalsoort:
manuscriptkaart
Schaal:
1:100
Afmeting:
hoogte 65,5 cm
Afmeting 2:
breedte 46 cm
Vervaardiger:
Hoog Hz., G. de, tekenaar
Bestand downloadbaar:
Ja
Beschrijving:
Plattegrond van het gebouwencomplex van het stadhuis aan de Stadhuisbrug te Utrecht; met aanduiding van de oorspronkelijke bebouwing en de uitbreidingen van 1546 en 1644.
Met indeling en vermelding van de bestemming van de vertrekken.
Trefwoorden THA:
 
 
 
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS