Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: n.v. machinerieen en apparaten fabrieken meaf

Stukken van de kamer van koophandel

 


Algemeen


In dit zoekscherm is het mogelijk specifiek te zoeken in afgesloten dossiers van de Kamer van Koophandel. Het betreft dossiers in de toegangen:


- Handelsregister van de Kamer van Koophandel Utrecht, 1922-1982 (toegangsnr. 4004)


- Handelsregister van de Kamer van Koophandel Amersfoort, 1922-1992 (toegangsnr. 4003)


- Handelsregister van de Kamer van Koophandel Utrecht, 1983-2003 (toegangsnr. 4012)


In de archieven van de Kamer van Koophandel is een serie dossiers van bedrijven opgenomen die zich hebben ingeschreven in het Handelsregister. In deze dossiers zijn diverse gegevens over de bedrijven vastgelegd, zoals een korte bedrijfsomschrijving, de handelsnaam, de rechtsvorm, het adres en gegevens over eigenaren, bestuurders, vennoten, commissarissen en procuratie-houders.


De afgesloten dossiers van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Utrecht over de periode 1922-2003 zijn opvraagbaar in Het Utrechts Archief (toegangsnrs. 4004 en 4012). Hetzelfde geldt voor de opgeheven dossiers van de Kamer van Koophandel Amersfoort over de periode 1922-1992 (toegangsnr. 4003).


Van de dossiers in de beide handelsregisters zijn destijds lijsten gemaakt. In de lijst van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Utrecht 1922-1982 (toegangsnr. 4004) werden het dossiernummer, de (verkorte) bedrijfsnaam en de datum van afsluiting van het dossier opgenomen. In de lijst van Utrecht 1983-2003 (toegangsnr. 4012) werd daarnaast ook de plaats van vestiging opgenomen. De lijst van Amersfoort vermeldde alleen het dossiernummer en de (verkorte) bedrijfsnaam.


In 2008 is deze lijst toegankelijk gemaakt via een specifiek zoekscherm op de website www.archieven.nl. In 2016 is de lijst aangevuld met de dossiers 1983-2003. De originele dossiers zijn opvraagbaar op de studiezaal van Het Utrechts Archief. Vanaf 2001 is de Kamer van Koophandel van Utrecht gestart met het scannen van op dat moment nog niet afgesloten dossiers. Dossiers die tussen 2001 en 2003 vervielen maar op dat moment nog niet gescand waren, zitten in dit bestand. Dossiers die wel gescand waren zijn achtergebleven bij de Kamer van Koophandel. 


Zoekscherm


Er wordt gezocht op hele zoektermen. Er kan gebruik gemaakt worden van het jokerteken * vóór- of achter een zoekterm. Het is mogelijk om gecombineerd te zoeken door meerdere velden in te vullen. Het is mogelijk dat velden geen gegevens bevatten.

In Alle velden kan gezocht worden op dossiernummer, bedrijfsnaam, datum sluiting, standplaats Kamer van Koophandel. Voor Utrecht 1983-2003 kan er tevens gezocht worden op vestigingsplaats.


Er kan specifiek gezocht worden op de velden:


Naam: er kan gezocht worden op de bedrijfsnaam


Standplaats Kamer van Koophandel: er kan specifiek gezocht worden in het Handelsregister van Utrecht of dat van Amersfoort. Het zoeken in dit veld kan in verband met het hoge aantal resultaten alleen plaatsvinden in combinatie met het zoeken in één van de andere zoekvelden. Voor Amersfoort bevat het veld periode geen gegevens, waardoor gecombineerd zoeken met dat veld niet mogelijk is


Periode: er kan gezocht op het jaar van afsluiting van het dossier. Zoeken vanaf een bepaald jaar is mogelijk door het veld Tot leeg te laten. Zoeken in een bepaald jaar is mogelijk door het jaartal zowel in het veld Van als in het veld Tot in te vullen. Voor Amersfoort is het zoeken in het veld periode niet mogelijk, aangezien dat veld geen gegevens bevat.

beacon
 
 
Inventaris
04. Dossiernrs. 3002-3999
Stukken Kamer van Koophandel
3836 n.v. machinerieen en apparaten fabrieken meaf
Datering:
1970
Naam:
n.v. machinerieen en apparaten fabrieken meaf
Datum sluiting:
1970
Standplaats KvK:
Utrecht
Dossiernr:
3836

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga