Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Kaart van het grondgebied van de stadsvrijheid van Utrecht m...

Beeldbank

Collectie beeldmateriaal
U zoekt in  ongeveer 200.000 afbeeldingen van de stad en provincie Utrecht. Ruim 62 % van alle afbeeldingen uit de beeldcollectie kunt u downloaden op deze website en onder voorwaarden hergebruiken. De voorwaarden waaronder u de werken mag gebruiken en/of publiceren vindt u terug in de beschrijving van het betreffende werk wanneer u klikt op de downloadknop. 

Waarom kan ik niet alles inzien? 
We doen ons best om de rechthebbende(n) van al het beeldmateriaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Niet alle afbeeldingen mogen we laten zien of als download aanbieden. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

Welke voorwaarden zijn er voor gebruik van de afbeeldingen?
We hebben verschillende voorwaarden met de makers van het beeldmateriaal afgesproken. In totaal zijn er 12 verschillende licenties mogelijk: 

  • Er is een Creative Commons-licentie afgesproken tussen de auteursrechthebbende en Het Utrechts Archief. Dit betekent dat u het werk mag downloaden en gebruiken, in de meeste gevallen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, staat uitgelegd als u klikt op de downloadknop links naast de afbeelding.
     
  • Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie afgesloten met de auteursrechthebbende, waarbij alleen toestemming is gegeven om een afbeelding op de website van Het Utrechts Archief te tonen. U mag het bestand bekijken, maar u mag het niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden. Ook na eventuele verschaffing van een thuiskopie is hergebruik via internet en social media of commercieel gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. Dit geldt ook voor een aantal afbeeldingen die wij hebben aangemerkt als verweesd werk.
     
  • Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie of Creative Commons-licentie afgesproken, of heeft afgesproken met de auteursrechthebbende dat u het werk alleen in de studiezaal kunt bekijken. Online ziet u alleen de beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.
 
Bent u auteursrechthebbende van afbeeldingen en ziet u dit niet als zodanig terug? Dat horen wij graag. U kunt met ons contact opnemen via inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken.
 
Bronvermelding
Het Utrechts Archief stelt bij gebruik van werken de navolgende bronvermelding op prijs. U kunt deze als volgt opbouwen: [vervaardiger] / collectie Het Utrechts Archief / [catalogusnummer]
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
216024 Kaart van het grondgebied van de stadsvrijheid van Utrecht met directe omgeving; met weergave van het stratenplan, wegen en watergangen, de bestuurlijke en waterstaatkundige indeling en aanduiding van een aantal kastelen, huizen en boerderijen en het grondgebruik. Linksboven de opdracht door C. Specht en I. Ottens in een cartouche met allegorische figuren.
Met lijsten van belangrijke gebouwen in de stad en schoutambachten en lage gerechten in de stadsvrijheid.
Catalogusnummer:
216024
Beschrijving:
Kaart van het grondgebied van de stadsvrijheid van Utrecht met directe omgeving; met weergave van het stratenplan, wegen en watergangen, de bestuurlijke en waterstaatkundige indeling en aanduiding van een aantal kastelen, huizen en boerderijen en het grondgebruik. Linksboven de opdracht door C. Specht en I. Ottens in een cartouche met allegorische figuren.
Met lijsten van belangrijke gebouwen in de stad en schoutambachten en lage gerechten in de stadsvrijheid.
Datering vroegst:
01-01-1696
Datering laatst:
31-12-1696
Opmerkingen:
Dit betreft een afdruk van de tweede staat van de koperplaat.
Een tussen 1708-1719 door de fa I. Ottens uitgegeven plattegrond van de originele, bijgewerkte koperplaat van C. Specht. 1696.
Lit. M. Donkersloot-De Vrij, Kaarten van Utrecht, p. 127-129.
Zie ook nrs. 216020-216023, 216025-216026.
Licentie:
Uitleg auteursrechten:
U mag: downloaden, delen, kopiëren, publiceren en bewerken, ook met een commercieel doel. Voorwaarde: geen. Zie ook: Publiek Domein
Soort beeldmateriaal:
Cartografische documenten
Materiaalsoort:
gedrukte kaart
Materiaal en formaat:
4 x 5 inch
Soort negatief:
Reproductienegatief C 9935
Soort negatief 2:
Reproductienegatief K 0116
Soort negatief 3:
Digitale reproductie X 76309
Techniek:
penseel in kleur (waterverf)
Techniek 2:
kopergravure
Techniek 3:
ets
Titel:
"CAERTE VANDE VRYHEID DER STADT UTRECHT Vogens decisie van den Iare 1539"
Schaal:
[ca 1:20.000]
Afmeting:
breedte 53 cm
Afmeting 2:
hoogte 37 cm
Uitgever:
Specht, C., drukker/uitgever; Ottens, J., uitgever
Bestand downloadbaar:
Ja
 
 
 
chat loading...