Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Portret van dr. Carel Joseph van der Muelen van Maarssenbroe...

Beeldbank

Collectie beeldmateriaal
U zoekt in  ongeveer 200.000 afbeeldingen van de stad en provincie Utrecht. Ruim 62 % van alle afbeeldingen uit de beeldcollectie kunt u downloaden op deze website en onder voorwaarden hergebruiken. De voorwaarden waaronder u de werken mag gebruiken en/of publiceren vindt u terug in de beschrijving van het betreffende werk wanneer u klikt op de downloadknop. 

Waarom kan ik niet alles inzien? 
We doen ons best om de rechthebbende(n) van al het beeldmateriaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Niet alle afbeeldingen mogen we laten zien of als download aanbieden. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

Welke voorwaarden zijn er voor gebruik van de afbeeldingen?
We hebben verschillende voorwaarden met de makers van het beeldmateriaal afgesproken. In totaal zijn er 12 verschillende licenties mogelijk: 

  • Er is een Creative Commons-licentie afgesproken tussen de auteursrechthebbende en Het Utrechts Archief. Dit betekent dat u het werk mag downloaden en gebruiken, in de meeste gevallen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, staat uitgelegd als u klikt op de downloadknop links naast de afbeelding.
     
  • Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie afgesloten met de auteursrechthebbende, waarbij alleen toestemming is gegeven om een afbeelding op de website van Het Utrechts Archief te tonen. U mag het bestand bekijken, maar u mag het niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden. Ook na eventuele verschaffing van een thuiskopie is hergebruik via internet en social media of commercieel gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. Dit geldt ook voor een aantal afbeeldingen die wij hebben aangemerkt als verweesd werk.
     
  • Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie of Creative Commons-licentie afgesproken, of heeft afgesproken met de auteursrechthebbende dat u het werk alleen in de studiezaal kunt bekijken. Online ziet u alleen de beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.
 
Bent u auteursrechthebbende van afbeeldingen en ziet u dit niet als zodanig terug? Dat horen wij graag. U kunt met ons contact opnemen via inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken.
 
Bronvermelding
Het Utrechts Archief stelt bij gebruik van werken de navolgende bronvermelding op prijs. U kunt deze als volgt opbouwen: [vervaardiger] / collectie Het Utrechts Archief / [catalogusnummer]
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Prent
105777 Portret van dr. Carel Joseph van der Muelen van Maarssenbroek, geboren 1782, lid van de gemeenteraad van Utrecht (1816-1843), overleden 1844. Borstbeeld links.
Catalogusnummer:
105777
Beschrijving:
Portret van dr. Carel Joseph van der Muelen van Maarssenbroek, geboren 1782, lid van de gemeenteraad van Utrecht (1816-1843), overleden 1844. Borstbeeld links.
Vervaardiger:
Neuman, J.H., tekenaar
Datering vroegst:
01-01-1816
Datering laatst:
31-12-1817
Opmerkingen:
Gedrukte reproductie (autotypie) van een onbekend portret uit ca. 1816, afkomstig uit: Van de Weijde, Bijdrage tot de geschiedenis der geneeskunde in ons vaderland van 1793 - 1843.
Licentie:
Uitleg auteursrechten:
U mag: downloaden, delen, kopiëren, publiceren en bewerken, ook met een commercieel doel. Voorwaarde: geen. Zie ook: Publiek Domein
Soort beeldmateriaal:
Tekeningen en prenten
Materiaalsoort:
prent
Soort negatief:
digitale reproductie X 37353
Techniek:
autotypie
Titel:
"Dr. CAREL JOSEPH VAN DER MUELEN VAN / MAARSSENBROEK."
Afmeting:
breedte 11,5 cm (blad)
Afmeting 2:
breedte 9 cm (beeld)
Afmeting 3:
hoogte 16 cm (blad)
Afmeting 4:
hoogte 11 cm (beeld)
Drukker:
Desgerrois, drukker
Bestand downloadbaar:
Ja
Trefwoorden THA:
 
 
 
chat loading...