Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Gezicht vanaf het zomerhuis over de grote vijver aan de noor...

Beeldbank

Collectie beeldmateriaal
U zoekt in  ongeveer 200.000 afbeeldingen van de stad en provincie Utrecht. Ruim 62 % van alle afbeeldingen uit de beeldcollectie kunt u downloaden op deze website en onder voorwaarden hergebruiken. De voorwaarden waaronder u de werken mag gebruiken en/of publiceren vindt u terug in de beschrijving van het betreffende werk wanneer u klikt op de downloadknop. 

Waarom kan ik niet alles inzien? 
We doen ons best om de rechthebbende(n) van al het beeldmateriaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Niet alle afbeeldingen mogen we laten zien of als download aanbieden. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

Welke voorwaarden zijn er voor gebruik van de afbeeldingen?
We hebben verschillende voorwaarden met de makers van het beeldmateriaal afgesproken. In totaal zijn er 12 verschillende licenties mogelijk: 

  • Er is een Creative Commons-licentie afgesproken tussen de auteursrechthebbende en Het Utrechts Archief. Dit betekent dat u het werk mag downloaden en gebruiken, in de meeste gevallen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, staat uitgelegd als u klikt op de downloadknop links naast de afbeelding.
     
  • Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie afgesloten met de auteursrechthebbende, waarbij alleen toestemming is gegeven om een afbeelding op de website van Het Utrechts Archief te tonen. U mag het bestand bekijken, maar u mag het niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden. Ook na eventuele verschaffing van een thuiskopie is hergebruik via internet en social media of commercieel gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. Dit geldt ook voor een aantal afbeeldingen die wij hebben aangemerkt als verweesd werk.
     
  • Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie of Creative Commons-licentie afgesproken, of heeft afgesproken met de auteursrechthebbende dat u het werk alleen in de studiezaal kunt bekijken. Online ziet u alleen de beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.
 
Bent u auteursrechthebbende van afbeeldingen en ziet u dit niet als zodanig terug? Dat horen wij graag. U kunt met ons contact opnemen via inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken.
 
Bronvermelding
Het Utrechts Archief stelt bij gebruik van werken de navolgende bronvermelding op prijs. U kunt deze als volgt opbouwen: [vervaardiger] / collectie Het Utrechts Archief / [catalogusnummer]
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Prent
202177 Gezicht vanaf het zomerhuis over de grote vijver aan de noordwestzijde van de tuin op de zijgevel van het kasteel Zuilenstein bij Amerongen, uit het noordwesten.
Catalogusnummer:
202177
Beschrijving:
Gezicht vanaf het zomerhuis over de grote vijver aan de noordwestzijde van de tuin op de zijgevel van het kasteel Zuilenstein bij Amerongen, uit het noordwesten.
Vervaardiger:
Stoopendaal, D., tekenaar/graficus
Datering vroegst:
01-01-1711
Datering laatst:
31-12-1713
Opmerkingen:
Prent nr. 8 van een serie van 21 prenten van het kasteel Zuilenstein door Daniël Stoopendaal naar tekeningen van zijn hand, gedrukt en uitgegeven ca.1712 door de weduwe Nicolaus Visscher. De serie is ook in een gebonden uitgave aanwezig. Deze prent is daar beschreven onder nummer 136028.
Deze prent behoort tot de Atlas Coenen van 's Gravesloot.
Licentie:
Uitleg auteursrechten:
U mag: downloaden, delen, kopiëren, publiceren en bewerken, ook met een commercieel doel. Voorwaarde: geen. Zie ook: Publiek Domein
Soort beeldmateriaal:
Tekeningen en prenten
Materiaalsoort:
prent
Soort negatief:
digitale reproductie X 93954
Techniek:
ets
Opschrift:
"8" druk recto r.o.
Titel:
"Het Huis, op zy van van het zoo= / mer - huis te sien."
Titel 2:
"Vüe dela Maison de Coté."
Afmeting:
hoogte 163 (drukmoet)
Afmeting 2:
hoogte 172 (blad)
Afmeting 3:
hoogte 140 (beeld)
Afmeting 4:
breedte 215 (drukmoet)
Afmeting 5:
breedte 201 (beeld)
Afmeting 6:
breedte 222 (blad)
Uitgever:
Visscher, wed. N., uitgever
Bestand downloadbaar:
Ja
 
 
 
chat loading...