Personen Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1951-1960
x1221-1 Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1951-1960
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1221-1 Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1951-1960
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Algemeen
Invloed van de Franse bezetting
Soorten registers van de burgerlijke stand
Toegangen op de registers
Kennisgevingen van latere vermeldingen en kantmeldingen in de registers
Bewaarplaats van de dubbelen van de registers
Openbaarheid van de registers
Verantwoording van de bewerking
1221-1 Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1951-1960
Inleiding
Verantwoording van de bewerking
Opdrachtgever van de bewerking was de Centrale Justitiële Documentatie (CJD) van de Directie Rechtspleging van het Ministerie van Justitie. De dubbelen werden geleverd vanuit de Centrale archiefbewaarplaats te Schaarsbergen.
Er is niet geselecteerd ter vernietiging, dus alle aangeleverde archiefbestanddelen zijn bewaard, materieel verzorgd en door beschrijving toegankelijk gemaakt. De omvang van het blok Utrecht 1951-1960 is 43 meter.
Na bewerking en inventarisatie zijn de bestanden en de toegang daarop overgebracht naar het Rijksarchief Utrecht te Utrecht.
De indeling van de toegang op de dubbelen van de burgerlijke stand in de provincie is per blok, in dit geval blok 1951-1960, vervolgens op rubriek (registers op geboorten, registers op huwelijken en echtscheidingen, registers op overlijden, tienjaarlijkse/vijfjaarlijkse klappers op voornoemde registers en kennisgevingen van latere vermeldingen) en binnen de rubriek alfabetisch op gemeentenaam en tenslotte per gemeente chronologisch op jaar.
Er is niet geselecteerd ter vernietiging, dus alle aangeleverde archiefbestanddelen zijn bewaard, materieel verzorgd en door beschrijving toegankelijk gemaakt. De omvang van het blok Utrecht 1943-1950 is 33,5 meter.
Na bewerking en inventarisatie zijn de bestanden en de toegang daarop overgebracht naar het Rijksarchief Utrecht te Utrecht.
De indeling van de toegang op de dubbelen van de burgerlijke stand in de provincie is per blok, in dit geval blok 1943-1950, vervolgens op rubriek (registers op geboorten, registers op huwelijken en echtscheidingen, registers op overlijden, tienjaarlijkse/vijfjaarlijkse klappers op voornoemde registers en kennisgevingen van latere vermeldingen) en binnen de rubriek alfabetisch op gemeentenaam en tenslotte per gemeente chronologisch op jaar.
Aanwijzingen voor de gebruiker
Addendum
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS