Bezoek op afspraak en archiefstukken aanvragen

Onze studiezaal is momenteel geopend op:

  • dinsdagen op de volgende dagdelen: 9:00-12:45 en 13:15-17:00 uur.  
  • donderdagen op de volgende dagdelen: 9:00-12:45, 13:15-17:00 en 17:30-21:00 uur.

U kunt alleen een bezoek brengen aan de studiezaal als u een afspraak heeft gemaakt. Bedenk dus eerst goed of het wel nodig is om naar het archief te komen. Vraag het na via onze chat of e-mail als u er niet uit komt. We hanteren een maximum van 10 bezoekers tegelijkertijd per dagdeel. Wij beoordelen uw verzoek op haalbaarheid en koppelen dat aan u terug via de mail. Via dit formulier kunt u een afspraak maken voor een studiezaalbezoek. 


Voorzorgsmaatregelen bezoek

  • Wij desinfecteren meerdere keren per dag alle tafels, de beschikbare kluisjes en overig materieel;
  • Onze toiletten zijn geopend en worden regelmatig schoongemaakt;
  • Onze koffiemachine en koffiehoek zijn momenteel gesloten;
  • De computers en microfiche-apparaten zijn niet beschikbaar. U kunt wel uw eigen laptop meenemen. Er is wifi aanwezig;
  • Het is niet mogelijk gebruik te maken van de kadasterviewer.  

Openbaarheid en beschikbaarheid van archieven

De meeste van onze archieven en collecties zijn openbaar en kunt u online of in de studiezaal raadplegen. Soms kan het zijn dat er een beperking op de openbaarheid is. Bijvoorbeeld wanneer een stuk of een archief privacygevoelige informatie over nog levende personen bevat. Wanneer u niet-openbare archiefstukken wilt inzien, kunt u vooraf per e-mail een verzoek indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarna u een ontheffingsformulier wordt toegezonden. . 


Toegankelijkheid

Het Utrechts Archief heet iedereen van harte welkom. Onze studiezaal op de Alexander Numankade 199 is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Het onderzoek doen via onze studiezaalwebsite en in de archieven is nog niet voldoende toegankelijk. Daarom helpen onze medewerkers u graag tijdens uw bezoek. Het (invaliden)toilet bevindt zich direct na binnenkomst rechts. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen met een blindengeleide- of hulphond. Heeft u vragen over uw bezoek aan de studiezaal, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bel naar 030- 286 66 43 of stel uw vraag via de chat. 


Route


Openbaar vervoer

Vanaf Utrecht Centraal station neemt u lijn 4 (Voordorp) richting halte Eykmanplein, deze halte is ook bereikbaar met de bus vanaf station Utrecht Overvecht. U kunt ook vanaf Utrecht Centraal een van de vele bussen naar halte Oorsprongpark nemen, vanaf daar is het 9 minuten lopen. Plan hier uw route.  


Tarieven & huisregels

Voor het digitaliseren van een archiefstuk of om uitgebreid onderzoek te laten doen, werken we met vaste tarieven. Archiefstukken zijn vaak oud en daardoor kwetsbaar. We vinden het belangrijk om deze met zorg te behandelen. Daarom hebben we een aantal huisregels opgesteld

Bekijk onze tarieven   Bekijk onze huisregels