Activiteiten Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

 

Finale Vlaams-Nederlandse Paleografiewedstrijd

Op zaterdag 1 oktober 2022 strijden paleografen om de titel beste paleograaf van Vlaanderen en Nederland. De finale van deze eerste editie van de Vlaams-Nederlandse paleografiewedstrijd wordt gehouden in de Expo van Het Utrechts Archief.

Paleografie (het kunnen lezen van oude handschriften) is niet alleen belangrijk voor onderzoekers in archieven of universiteiten, het is ook gewoon leuk voor iedereen die van geschiedenis en taal houdt. En of je nu professioneel met geschiedenis bezig bent, of gewoon graag historische documenten ontcijfert, álle kenners van oud schrift uit Vlaanderen en Nederland krijgen nu de kans om zich te meten tijdens deze wedstrijd.

Poster schrift ure 2022 liggend

Deelnemen

Hou je van geschiedenis of ben je als student of stamboomonderzoeker een kei in het ontcijferen van oude handschriften? Test dat je vaardigheden en strijd mee om de titel beste paleograag van Nederland en Vlaanderen.

Iedereen kan deelnemen. Er zijn twee leeftijdscategorieën voorzien, 25+ en 25-, speciaal voor studenten en jongeren. In beide categorieën is een mooie prijzenpot te verdelen (het is een prijskamp!): € 500 voor de winnaar en € 250 voor de tweede. De voorronde en de finale zullen bestaan uit het transcriberen van in totaal zeven teksten. In de voorronde vindt dit digitaal plaats, in de finale schriftelijk. De transcriptieregels worden bij de oefeningen vermeld.

Voorronde: Maandag 16 mei tot donderdag 16 juni 2022, 16.00 uur: digitaal op www.watstaatdaer.nl.

Finale: Zaterdag 1 oktober 2022, 14.00 - 17.30 uur; Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28, 3512 NS Utrecht

Praktische info

Expo - Hamburgerstraat 28
1 oktober 2022 14:00 - 17:30
chat loading...