Activiteiten Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

 

Museumnacht Kids

Jonge Utrechtse ontdekkers opgelet! Op zaterdag 15 oktober 2022 gaan we speciaal open na sluitingstijd voor Museumnacht Kids Utrecht!

HUA eductaie beeld juli 22 52 970 met logo

Wat is de Museumnacht Kids?

Museumnacht Kids Utrecht is hét culturele feestje voor het hele gezin! Tussen 17.00 en 22.00 uur zijn we open voor gezinnen met kids tussen de 4 en 12 jaar. Er is naast het huidige aanbod een speciaal programma vol toffe activiteiten. Er is van alles bij ons en alle andere deelnemende musea te doen. Zo leren kinderen spelenderwijs over het culturele aanbod van onze prachtige stad. 

Museumnacht in Het Utrechts Archief

In Het Utrechts Archief maak je een spannende reis door 2000 jaar Utrechtse geschiedenis! Weet jij wie de Utrechtse heldin Trijn van Leemput is? Wat is het oudste filmbeeld van Utrecht? En is corona typisch iets van nu? In de flitscolleges door bekende geschiedeniskenners kom je alles te weten over het Utrecht van vroeger en nu. Ook kun je zelf aan de slag! Leer jouw favoriete Utrechtse plekjes tekenen in een leuke workshop of ontdek onze expo “Water!” tijdens een spannende speurtocht. Wil je jezelf in het verleden wanen? Dan kun je op de foto als jonkvrouw of edelman. Er zijn er lekkere hapjes en drankjes voor jong en oud én we sluiten de avond af met livemuziek.

Tickets en meer informatie

Meer informatie en het complete programma vind je op www.museumnachtkids.nl/utrecht.

Met één ticket kun je terecht bij meerdere Utrechtse musea en culturele instellingen. Tickets zijn vanaf maandag 1 augustus te koop in de webshop van Museumnacht Kids.

Praktische info

Expo - Hamburgerstraat 28
15 oktober 2022 17:00 - 22:00
7,50 EUR
chat loading...