Activiteiten Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

 

Het verhaal van de stad

Je woont in Utrecht, kijkt om je heen. Je hoort fietsbellen tringen, je ruikt de werfkelders en je ziet de vrolijke mensen. Wat voor plek is Utrecht? Tijdens deze cursus van Theaterschool Utrecht gaan de cursisten op zoek naar de geschiedenis van de stad in Het Utrechts Archief. Als eindproduct geven ze hun bevindingen terug tijdens een optreden in onze Expo.

12 midzomernachtsdroom theaterschool utrecht.9700

De cursus

Vanuit je eigen fascinatie voor de geschiedenis van Utrecht en/of je eigen verleden ga je op onderzoek uit. We gaan beelden, foto’s, teksten verzamelen in onder andere het Utrechts Archief. We gaan letterlijk de stad in opzoek naar verhalen.  Je leert verhalen uit Utrecht en directe omgeving te verzamelen op ludieke manieren en om te zetten naar theatraal materiaal.

We gaan eigen scenes, teksten, personages, performances en bewegingsfrases maken aan de hand van de geschiedenis van de stad. Hoe verhoudt de Utrechtse geschiedenis zich tot het heden en tot jou? Zo zoeken we vanuit humor, ongemak, interesse en enthousiasme de verbinding met de stad en jezelf. Je leert verhalen boeiend over te brengen op verschillende manieren en verschillende vormen.

Voorstelling in Het Utrechts Archief

Aan het eind van de cursus geven de nieuwe theatermakers hun bevindingen en ervaringen terug aan de stad. Op 14 december 2022 staan ze op het podium in Het Utrechts Archief. 

Meedoen

Enthousiast geworden? Je kan nog meedoen! Meer informatie over de cursus en deelname vind je op de website van Theaterschool Utrecht.

Praktische info

Theaterschool Utrecht - Domplein 4
21 september 2022 18:50 - 20:15
chat loading...