Activiteiten Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

 

Museumnacht Kids

Jonge Utrechtsers opgelet! Op zaterdag 28 oktober 2023 gaan we speciaal open na sluitingstijd voor Museumnacht Kids Utrecht!

Museumnacht kids breedbeeld

Wat is de Museumnacht Kids?

Museumnacht Kids Utrecht is hét culturele feestje voor het hele gezin! Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn we open voor gezinnen met kids tussen de 4 en 12 jaar. Ontdek onze collectie met een speciaal programma vol toffe activiteiten. Er is van alles bij ons en alle andere deelnemende musea te doen. Zo leren kinderen spelenderwijs over het culturele aanbod van onze prachtige stad. 

Benieuwd naar het programma van de andere locaties? Neem dan een kijkje op www.museumnachtkids.nl/utrecht.

 

Museumnacht in Het Utrechts Archief

In Het Utrechts Archief beleef je 2000 jaar Utrechtse geschiedenis! Tijdens de Kids Flitscolleges vertellen echte geschiedeniskenners je alles over het Utrecht van vroeger en nu. Ook kun je zelf aan de slag! Teken jouw favoriete Utrechtse plekjes, stap het verleden in en ga op de foto als historisch figuur, of ontdek hoe Utrecht er vroeger uit zag in onze tentoonstelling 'De getekende stad'.

Kids Flitscollege
17:30 uur / 18:15 uur / 19:00 uur / 19:45 uur
Tijdens de Kids Flitscolleges nemen verschillende bekende geschiedeniskenners je in 20 minuten mee op een tijdreis door de Utrechtse geschiedenis! Benieuwd welke onderwerpen er voorbijkomen? Kom langs bij Het Utrechts Archief en ontdek het programma!

Teken jouw Utrecht
17:30 - 20:30
De Dom, Nijntje, Sint Maarten: samen met tekencoaches Myra en Jeffrey van I Draw Utrecht maak je stap voor stap jouw eigen Utrechtse tekening. Je krijgt handige tekentips en -trucs en gaat naar huis met een prachtige Utrecht-collage.

Ga op de foto in het verleden
Doorlopend
Ontdek tekeningen en foto's uit het archief én wordt zelf onderdeel van die vroegere wereld! Tijdens deze workshop van Podiumbeesten kies je zelf een achtergrond en ga je op de foto als historisch figuur voor een “greenscreen”. Wij bewerken de foto ter plekke, zodat je jezelf meteen terug kan zien in het Utrecht van vroeger. Zo sta je ineens op het middeleeuwse Domplein, of aan de Oudegracht in het jaar 1650!

Tentoonstelling De getekende stad
Doorlopend
De oude stadsmuur, de poorten, de Domtoren: hoe zag Utrecht er vroeger eigenlijk uit? Je ontdekt het in de tentoonstelling De getekende stad! Speciaal voor kinderen is er van alles te doen. Ontdek de mooiste tekeningen van vroeger, ga zelf aan de slag met pen en papier, of waan je in een kunstwerk in de speciale kinderkamer.

 

Horeca

Strijk neer voor een korte pauze in het historische café van Het Utrechts Archief. Geniet van een snack en drink een drankje. Voor de kids hebben we fris en voor de ouders een biertje of een wijntje, zo kan iedereen er weer verfrist tegenaan! 

Onze horeca werkt met muntjes die verkrijgbaar zijn aan de kassa. Tip: koop ze alvast bij binnenkomst!

 

Tickets en meer informatie

Meer informatie en het complete programma vind je op www.museumnachtkids.nl/utrecht.

Met één ticket kun je terecht bij meerdere Utrechtse musea en culturele instellingen. Tickets zijn koop in de webshop van Museumnacht Kids.

Praktische info

Expo - Hamburgerstraat 28
28 oktober 2023 17:00 - 21:00
7,50 EUR