Activiteiten Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

 

Workshop: De getekende stad

Hoe zit het met jouw tekenkunsten? Tijdens deze tekenworkshop nemen de tekenaars van kunstenaarscollectief de Inktpot je mee door de tentoonstelling 'De getekende stad'. Eerst volg je een korte rondleiding waarin je hoogtepunten van de Utrechtse tekenkunsten ontdekt. Daarna ga je zelf aan de slag. Tekentalent is niet vereist, de tekenaars van de Inktpot leren je graag de fijnere kneepjes van het vak.
Tekenworkshop volwassenen Paulus van Dorsten Hi Res 54 breedbeeld

De Domtoren, de oude stadsmuur, het stadsleven en nog veel meer. Hoe zag Utrecht er vroeger eigenlijk uit? Dat ontdek je in de tentoonstelling 'De getekende stad'. Bekijk de mooiste tekeningen van Utrecht uit de 17e, 18e en 19e eeuw, gemaakt door beroemde kunstenaars zoals Saenredam, Van Goyen en Saftleven. 

De workshop start met een kunsthistorische rondleiding door de tentoonstelling. Ontdek je hoogtepunten van de Utrechtse tekenkunst in de 17e, 18e en 19e eeuw. Hoe tekenden de grote meesters vroeger eigenlijk? Wat voor materialen gebruikten ze? En wat vonden zij belangrijk om vast te leggen? Na de rondleiding ga je zelf aan de slag en teken je jouw eigen stadsgezicht. Tekentalent is daarbij niet vereist, de tekenaars van De Inktpot leren je graag de fijne kneepjes van het vak.

Ben je uitgetekend? Dan mag je jouw tekening mee naar huis nemen óf hem een plekje geven aan onze Wall of Fame!

Praktische info

Expo - Hamburgerstraat 28
16 juni 2024 14:00 - 16:00
Beschikbare plekken
Geen plaatsbewijzen meer voor deze datum
€3,50. Gratis voor kinderen, studenten, Museumkaart en U-pas
 Registratie gesloten
 
20