De Domtoren als koning, verzetsheldin Trijn van Leemput als dame en de Utrechtse lieveling nijntje als pion. Dit najaar kun je bji ons binnen levensgroot schaken met alle Utrechtse iconen. Wie daag jij uit?

Op het podium in ons Auditorium kun je op veilige afstand levensgroot met elkaar schaken. Er zijn een paar spelregels; kinderen onder de 8 jaar dienen altijd onder begeleiding te schaken. Gelieve voorzichtig om te gaan met deze kostbare schaakstukken en na gebruik de stukken weer terug te plaatsen.

Afgelopen oktober startten wij een crowdfundingcampagne voor een groot openbaar schaakspel met Utrechtse historische personages en gebouwen. De campagne bleek succesvol en binnen een paar weken waren de schaakstukken uitverkocht. Op de schaakstukken en schaakvelden zijn de namen vereeuwigd van alle 80 adoptanten die hebben meegeholpen dit unieke schaakspel te realiseren. Daaronder zijn Utrechtse instellingen als Utrecht Marketing en DomUnder, maar ook veel particulieren die de stad en schaaksport een warm hart toedragen.