De tentoonstelling Heel Utrecht loopt uit! neemt je mee in de rijke geschiedenis van het studentenleven in Utrecht vanaf de 19de eeuw.

Lustrum Universiteit Utrecht

Lustrumvieringen bestaan al sinds de oprichting van de Universiteit Utrecht in 1636 en waren lange tijd hét hoogtepunt in het studentenleven. In de 19de eeuw namen deze vieringen een vogelvlucht. Studenten organiseerden aan de hand van een thema steeds grotere en zeer indrukwekkende maskerades en feesten. De hele stad werd erbij betrokken. De straten en gebouwen werden versierd en Utrechters liepen massaal uit om te genieten van het kleurrijke schouwspel: 

Unieke objecten en beelden 

Stichting Corpsmuseum en Archieven van het Utrechtsch Studenten Corps bewaart veel bijzondere en unieke objecten en beelden van deze lustrumvieringen. In deze tentoonstelling zie je schitterende ontwerptekeningen van kostuums, prachtige affiches, oude filmbeelden en foto’s, samen met stukken uit onze collectie. Het hoogtepunt zijn de attributen en kostuums die in de maskerades zijn gedragen, soms wel meer dan 100 jaar geleden!

Verwachte opening: rond 2 juni 2021.
Wil je op de hoogte gehouden worden over de openingsdatum en nieuws van Heel Utrecht loopt uit!? Abonneer je op de nieuwsbrief of volg ons via Instagram of Facebook.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Utrechtsch Studenten Corps en de Universiteit Utrecht.