De tentoonstelling Utrecht in beeld van Het Utrechts Archief liep van 19 november 2015 t/m 21 mei 2016. De hoogtepunten uit het werk van stadsfotograaf F.F. van der Werf uit de jaren ’30 tot en met ’60 werden tentoongesteld. Van der Werf maakte bijzondere foto's van wat er gebeurde in Utrecht. Hij bracht klein én groot nieuws in beeld en maakte prachtige sfeerbeelden van Utrecht.


Tentoonstelling Utrecht in beeld

Het Utrechts Archief bewaart de grootste collectie foto's van F.F. van der Werf en bracht deze foto's samen in de expositie Utrecht in beeld. Foto's van F.F. van der Werf. Met een selectie van ruim 120 foto's die opnieuw werden afgedrukt, waaronder veel tot voor kort onbekende opnames.

 


Over F.F. van der Werf

'Tienduizenden Utrechters kennen hem' kopte het Utrechts Nieuwsblad in 1962 over F.F van der Werf. Dat kwam vooral door de veelzijdigheid van zijn werk en doordat zijn foto's vaak in kranten gepubliceerd werden. Van der Werf was een begrip in Utrecht. Met zijn innemende karakter, zijn verzorgde verschijning en zijn vermogen met mensen om te gaan was hij een echte gentleman-fotograaf.

Lees meer over F.F. van der Werf

 


Bekijk volledige collectie F.F. van der Werf

Alle foto's uit de collectie van F.F. van der Werf, inclusief de niet tentoongestelde, zijn ook in hoge resolutie te downloaden via de collectie beeldmateriaal van Het Utrechts Archief. Ga naar de collectie van F.F. van der Werf. Klik op de betreffende afbeelding en via de knop downloaden links, kun kan de afbeelding opgeslagen worden.