Vrijetekst-sidebar:

Producten Utrecht Time Machine:

 


Tijdmachine

De Utrecht Time Machine (UTM) maakt historische objecten en beelden voor iedereen toegankelijk. Dit gebeurt door ze op locaties te verbinden en met innovatieve technologie toegankelijk te maken. Met iedere smartphone en een speciale app kunnen geïnteresseerden kijken naar wie er waar woonde, werkte, handelde en consumeerde, tot tweeduizend jaar geleden. Bekijk de website van Utrecht Time Machine.

Samenwerking

Utrecht Time Machine is een samenwerking van verschillende Utrechtse instellingen: Het Utrechts Archief, Historische Vereniging Oud-Utrecht, de Gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht. Samen willen we open data over de Utrechtse geschiedenis verbinden en presenteren in een voor iedereen toegankelijke vorm. De producten en pilots voor Utrecht Time Machine worden ontwikkeld in het vak 'Living Pasts' van de Universiteit Utrecht.

Project 2021: Lustrumapp in samenwerking met Universiteit Utrecht

In 2021 vierden we het lustrum van de Universiteit Utrecht door een app te ontwikkelen waarmee je op verrassingstocht door de stad kan gaan. Wie de Utrecht Time Machine app gebruikt, krijgt alle vrijheid om zelf een route uit te stippelen. Door de hele stad komen tegels met QR-codes te liggen die gebruikers kunnen scannen om te leren over de geschiedenis van Utrecht.  

Europees samenwerkingsverband

Utrecht Time Machine is onderdeel van het Europese initiatief Time Machine FET Flagship. Het project heeft tot doel 2000 jaar Europese geschiedenis in kaart te brengen.

 

Utrecht Time Machine is een samenwerking van:

logo gemeente utrecht nederlands klein 300 0   logo utrechts archief     Oud Utrecht logo geel aangepast 0 

   MCC basic RGB    Logo Utrechts monumenten fonds website

ubd lustrum 385 label landingspage nl 1