Vrijetekst-sidebar:

Producten Utrecht Time Machine:

 


Tijdmachine

Utrecht Time Machine (UTM) gebruikt talloze historische artefacten en data en maakt deze voor iedereen toegankelijk, door ze op intuïtieve wijze aan hun locatie te verbinden, en met innovatieve technologie toegankelijk te maken. Hiermee draagt UTM bij aan de digitale en culturele geletterdheid in Utrecht. Met iedere smartphone en een speciale app kunnen geïnteresseerden kijken naar wie er waar woonde, werkte, handelde en consumeerde, tot tweeduizend jaar geleden. Bekijk de website van Utrecht Time Machine.

Consortium

Utrecht Time Machine is een consortium waaraan verschillende Utrechtse erfgoedinstellingen deelnemen: Het Utrechts Archief, Historische Vereniging Oud-Utrecht, de Gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht. Samen willen we open data over de Utrechtse geschiedenis verbinden en presenteren in een voor iedereen toegankelijke vorm; een soort tijdmachine dus. De producten en pilots voor Utrecht Time Machine worden ontwikkeld in het vak 'Living Pasts' van de Universiteit Utrecht.

Project 2021: Lustrumapp in samenwerking met Universiteit Utrecht

In 2021 vieren we het lustrum van de Universiteit Utrecht door een app te ontwikkelen waarmee je op verrassingstocht door de stad kan gaan. Wie de Utrecht Time Machine app gebruikt, krijgt alle vrijheid om zelf een route uit te stippelen. Door de hele stad komen tegels met QR-codes te liggen die gebruikers kunnen scannen om te leren over de geschiedenis van Utrecht. Begin juni ronden we het project af, zet daarom dinsdag 1 juni 2021 alvast in de agenda en geniet vanaf dan volop van de rijke Utrechtse geschiedenis. 

Europees samenwerkingsverband

Utrecht Time Machine is onderdeel van het Europese initiatief Time Machine FET Flagship. Het project heeft tot doel 2000 jaar Europese geschiedenis in kaart te brengen.

 

Utrecht Time Machine is gerealiseerd in samenwerking met:

logo gemeente utrecht nederlands klein 300 0   logo utrechts archief     Oud Utrecht logo geel aangepast 0 

   MCC basic RGB    Logo Utrechts monumenten fonds website

ubd lustrum 385 label landingspage nl 1