Het Utrechts Archief opent vanaf 30 maart in samenwerking met Grand Hotel Karel V de wisseltentoonstelling De historische geheimen van Karel V. U kunt de tentoonstelling bekijken in de kloostergang van Hotel Karel V.

Roemrucht verleden

Grand Hotel Karel V heeft een roemrucht verleden: de ridders van de Duitsche Orde, Keizer Karel V die er logeerde in 1554, een residentie van koning Lodewijk Napoleon, de Middeleeuwse kelders en kluistoren, de eeuwenoude tuinen, het voormalige Militair Hospitaal en het Romeinse grafveld, de geschiedenis is overal zichtbaar. En dat allemaal op een terrein van 20.000 m2 in het historische centrum van Utrecht. Vanaf vrijdag 30 maart zal deze rijke historie extra in de schijnwerpers gezet worden. Duik in het roemruchte verleden en ontrafel de historische geheimen van dit iconische hotel. 

Tentoonstelling historische tekeningen

Vanaf 30 maart kunt u tien (reproducties van) tekeningen van Het Utrechts Archief bewonderen in de kloostergang. Tekeningen van verschillende Utrechtse tekenaars die een aantal historische momenten weergeven. Denk aan de ingestorte kerk na de tornado in 1674 of de muren voor het Militair Hospitaal die beklad zijn met teksten over de Golfoorlog. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. 

Kijk voor meer info op de website van Karel V.