De website van Het Utrechts Archief wordt vanaf maandag 25 juni op bepaalde onderdelen vernieuwd. Onze krantencollectie en bibliotheekcatalogus gaat er anders uitzien en we hangen meer gebruiksvoorwaarden aan de collectie beeldmateriaal. 

Het Utrechts Archief neemt vanaf 2018 één collectiebeheersysteem in gebruik. Dat geeft mogelijkheden om verschillende collecties op een meer uniforme manier te presenteren. Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen die u vanaf maandag 25 juni kunt verwachten. 

Kranten (Utrechtsch Nieuwsblad t/m 1967):
De collectie kranten t/m 1967 wordt in lijn met de andere archieven gepresenteerd, met een duidelijkere presentatie van de zoekresultaten. De url's worden ook vernieuwd: het kan helaas voorkomen dat uw oude url van een zoekresultaat in de krantendatabase niet meer werkt. Een voorbeeld van hoe het zoeken in de kranten er uit komt te zien:

voorbeeld krant

Bibliotheek

De bibliotheekcatalogus wordt ook in lijn met de andere archieven gepresenteerd. De url's per record zullen doorverwezen worden. Een voorbeeld van hoe het eruit gaat zien: 

 bibliotheek voorbeeld goed

Collectie beeldmateriaal

Na 25 juni is bij elke afbeelding duidelijk wat de gebruiksmogelijkheden zijn. Van alle downloadbare afbeeldingen is meestal één goede kwaliteit jpeg beschikbaar.  

Alle drie de collecties zijn, naast op onze eigen website, na 25 juni ook toegankelijk op de website www.archieven.nl. Heeft u vragen of hulp nodig bij uw onderzoek? Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel ons: 030 286 66 11.