Op donderdag 24 januari vond de aftrap plaats van een samenwerking tussen Het Utrechts Archief en Stichting Met je hart. Kwetsbare ouderen verbonden aan Met je hart krijgen in 2019 regelmatig een voorstelling te zien in Het Utrechts Archief. Ze zien filmbeelden van het dagelijkse leven in Utrecht van de jaren ’30 tot en met ’60, met oude trams en stadsbussen, de kermis op Vredenburg, spelende kinderen en andere beelden uit de tijd van hun jeugd. Tijdens de voorstelling is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en herinneringen te delen.

Stichting Met je hart
Cabaretière Claudia de Breij (43 jaar) geboren en getogen in Utrecht is al sinds 2013 een van de ambassadeurs van Stichting Met je hart. ‘Stichting Met je hart laat zien hoe je met een klein beetje moeite een heel groot verschil kunt maken!’ Ik vind het een prachtig initiatief en ondersteun het van harte. Claudia woonde te midden van de ouderen van Met je hart de bijzondere filmvoorstelling bij.

Nieuwe samenwerking
Bernadine Ypma, hoofd Publiek & Presentatie van Het Utrechts Archief is trots op de nieuwe samenwerking: 'We laten het publiek op allerlei manieren kennismaken met onze collectie, bijvoorbeeld thuis via internet, in de studiezaal, en via ons activiteitenprogramma voor jong en oud. Via deze nieuwe samenwerking met de Stichting Met je hart bereiken we een bijzondere groep ouderen die hierdoor weer kunnen genieten van de Utrechtse geschiedenis.'

Eenzaamheid tegengaan
Stichting Met je hart is er om eenzaamheid onder kwetsbare ouderen te verzachten. Stichting Met je hart, in 2013 in Utrecht opgericht door Babs van Geel is nu actief in 26 gemeenten. Utrecht telt 200 (kwetsbare, alleenstaande en op zichzelf wonende) ouderen die meedoen en 50 actieve vrijwilligers. De samenwerking met Het Utrechts Archief kwam tot stand na het zien van de posters van de tentoonstelling Utrecht op film in de stad. Samen herinneringen ophalen werkt verbindend!