Terwijl de echte Dom op steenworp afstand van Het Utrechts Archief flink onder handen genomen wordt, zijn wij begonnen met de bouw van een schaalmodel van Utrechts trots. Van het castellum tot de werven en van kasteel Vredenburg tot Tivolivredenburg: in de nieuwe Domzaal zie je straks hoe Utrecht zich ontwikkelde tot de dynamische stad van vandaag.

Utrecht begint hier
Onze nieuwe Expo wordt hét startpunt bij een bezoek aan Utrecht. Een plek waar bewoners en toeristen de rijke stadsgeschiedenis ontdekken. Projectleider Esther van Velden vertelt over de nieuwe inrichting: De afgelopen weken is er flink verbouwd in ons pand. Tegelijkertijd hebben onze vakspecialisten de puntjes op de i gezet voor de inhoud. Nu gaan we de volgende fase in, waarbij het ontwerp door de expobouwer omgezet wordt in echte tentoonstellingen. Mooi om te zien hoe stukje bij beetje alles samenkomt.
In de nieuwe Domzaal komt de komt de Utrechtse geschiedenis aan bod in vijf thema's. Zo zie je in Utrecht Viert beelden van de eerste editie van Lowlands in de Jaarbeurs, herbeleef je de allereerste file van Nederland in Utrecht verbindt en kom je in Utrecht viert alles te weten over de clubliefde van de supporters van FC Utrecht. 

Vier nieuwe tentoonstellingszalen
Utrecht vanaf de Dom is een van de vier nieuwe zalen die we met de hulp van vele partners ontwikkelen. In een andere gloednieuwe zaal: Het archief leeft! komt het archief en de Utrechtse geschiedenis op spectaculaire wijze tot leven. Meer hierover lees je in de volgende update!

   
De bouw van het schaalmodel van de Dom is gestart