Fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange belden in één portiek van een flat in Overvecht bij alle woningen aan en vroegen of ze binnen mochten komen. Acht bewoners deden hun deur open en vertelden over hoe het is om hier te wonen, over toekomstdromen, verdriet uit het verleden en momenten van vreugde in het heden.In de tentoonstelling Overvecht op de hoogte ontdek je deze verhalen via intieme portretten in beeld, tekst en geluid. Bekijk de portretten, lees de verhalen en luister naar de verhalenpodcast op uw telefoon.

Verbinding tussen bewoners

Criminaliteit, gezondheidsproblemen, armoede: de problemen in de wijk Overvecht komen regelmatig in het nieuws, maar als je inzoomt kun je volgens de makers van deze tentoonstelling verder kijken en kom je bij de menselijke verhalen: ‘We hopen dat we met deze gestapelde verhalen een menselijker beeld van Overvecht laten zien en dat er meer verbinding tussen de bewoners ontstaat doordat ze elkaar beter leren kennen", aldus Carilijne en Sterre.

De tentoonstelling Overvecht op de hoogte is tot en met 7 juli te zien in Het Utrechts Archief op de Hamburgerstraat 28. Meer over de tentoonstelling