De heropening van Het Utrechts Archief met de nieuwe vaste expo ‘Utrecht begint hier’ komt steeds dichterbij. Vanaf 4 oktober wordt de nieuwe expositie voor iedereen een startpunt voor een bezoek aan Utrecht. Met beelden, verhalen, videomapping en interactieve installaties brengen we het verhaal van Utrecht tot leven. Het Utrechts Archief vormt voor zowel bewoner als bezoeker een prikkelend begin om de Domstad te ontdekken. 

In de zaal ‘Het Archief Leeft’ kom je straks als eerste binnen. Hier zie in een animatieshow waarin Utrechtse historische figuren tot leven komen. Op de foto zie je stemacteur Sander de Heer die voor deze show de stem heeft ingesproken van de bekende Utrechtse archivaris Samuel Muller.  Ook andere personages komen vanuit prenten, tekeningen en foto’s tot leven in het archief. Zij vertellen aan de hand van historische en eigentijdse documenten over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Utrecht en de rol en werking van het Utrechts Archief bij het bewaren van deze geschiedenis.

Animatiestudio Colorbleed is samen met communicatieadviesbureau Podium verantwoordelijk voor de animaties. Vanaf 4 oktober zie je welke Utrechtse personages nog meer tot leven komen.

> Hier vind je alle updates met betrekking tot de heropening.