Het Utrechts Archief zal met de nieuwe expo een prikkelend startpunt worden voor zowel bewoners als bezoekers om de geschiedenis van de Domstad te ontdekken. Voor de campagne van de nieuwe expo hebben we bekende en minder bekende Utrechters gevraagd naar hun eerste ervaringen met de stad. Wat zijn hun verhalen en herinneringen?

Vanaf eind augustus zie je deze verhalen terug op onze website en via social media. Een kleine greep van de personen die mee hebben gedaan: Aafke Romeijn (zangeres en auteur), Kees van den Berg (Kadanz en LHBTI activist), Anuar Aoulad Abdelkrim (cabaretier), Sannie van Ginkel aka Sannie-tair (toiletjuffrouw TivoliVredenburg).

Vertel jouw verhaal vanaf september
Claudia de Breij (cabaretière, zangeres) nam ons meteen mee naar 't Wilhelminapark. Daar lag ze als jonge student op het grasveld niet wetende wat ze die avond zou eten of met wie ze naar huis zou gaan (de belangrijkere levensvragen). Jaren later liep ze er met de kinderwagen als trotse moeder. Het park groeide als het ware met haar mee. Vertel jouw verhaal vanaf september aan ons via social media!

Hier vind je alle updates met betrekking tot de heropening.