Heeft u interesse in geschiedenis en/of al enige ervaring met (online) archiefonderzoek? Wij zoeken gebruikers die mee willen doen aan een gebruikerstest. Het gaat specifiek om het zoeken door online archieven op een archiefwebsite. 

Wij willen graag weten op welke manier u zoekt in een online archief. Welke zoekwoorden gebruikt u, kunt u vinden wat u zoekt en wat kunnen wij verbeteren om het makkelijker te maken? In de test vragen we u om drie verschillende zoekvragen uit te voeren.Tijdens de test wordt er gefilmd. Van de beelden maken we een compilatie die we delen met onze collega’s, collega’s van andere archieven en onze leveranciers. Uiteraard ontvangt u een (historisch) bedankje! 

De test duurt ongeveer drie kwartier en is een initatief van een landelijk samenwerkingsverband van archiefdiensten. Met de resultaten willen we de online presentatie van onze archieven verbeteren. Wij zoeken maximaal 3 deelnemers voor woensdag 11 september, op locatie Alexander Numankade 199 tussen 13:00 uur en 17:00 uur. 

Doet u mee? Opgeven kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarin uw naam, welke tijd uw voorkeur heeft (tussen 13:00 en 17:00 uur) en wat uw ervaring is met archiefonderzoek.