Paleografiesite Wat Staat Daer organiseert een grote landelijke paleografiewedstrijd. Doet u mee?

De wedstrijd vindt voor het eerst in Nederland plaats en wordt georganiseerd door de deelnemers van Wat staat daer. De voorronde start op 23 januari 2020 (de dag van het handschrift) via de website van Wat Staat Daer. Aan de finale op zaterdagmiddag 14 maart in Het Utrechts Archief  mogen 50 deelnemers met de hoogste score meedoen. Op het programma staan 14e tot aan 17e-eeuwse teksten.

Prijzengeld
Er worden twee categorieën deelnemers gehanteerd: 25 plussers en jongeren tot 25 jaar. In beide categorieën wordt een eerste en tweede prijs toegekend van resp. € 500 en € 250. In totaal dus een behoorlijk prijzengeld van € 1500.

Finale 14 maart
Op 14 maart is er in Het Utrechts Archief voor de supporters een speciaal programma met o.a. een workshop ‘transcriberen kun je leren’ en optredens van theatergroep Aluin in het kader van de expositie over het Rampjaar 1672. U kunt er een leuk dagje Utrecht van maken, als u tot de finalisten behoort. Houdt de website van Wat staat Daer de komende tijd in de gaten voor precieze informatie over de grote paleografiewedstrijd 2020.