U kunt een bouwtekening alleen op afspraak ophalen op een usb-stick op dinsdagen en donderdagen. Bekijk hieronder hoe u een bouwtekening kunt opvragen.

Bouwtekening opvragen - hoe werkt het?

Heeft u een bouwtekening nodig? Vanwege de auteursrechten staan veel bouwtekeningen afgeschermd op onze website. Stuur een mail met de link naar de bouwtekening naar onze studiezaalmedewerkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onze studiezaalmedewerkers checken of de bouwtekening aanwezig is en zetten deze voor u op een usb-stick. U ontvangt dan van ons een bevestigingsmail, waarna u de stick voor € 10,- kunt ophalen aan onze studiezaalbalie op een dinsdag of een donderdag.

Zoek uw adres in de online bouwtekeningen. Kopieer dan de duurzame link van de beschrijving in de mail. De duurzame link vindt u onder de drie bolletjes rechts van de beschrijving (zie hieronder het plaatje voor een voorbeeld). Vermeld voor de zekerheid de straatnaam en het huisnummer. 


Afbeelding van het menu met de drie bolletjes en de plek van het duurzame webadres van een bouwtekening

Wat zijn de voorwaarden van een digitale thuiskopie?
U mag de thuiskopie op de usb-stick alléén gebruiken voor eigen oefening of studie. U mag de tekening niet gebruiken met commercieel oogmerk of de tekening aan derden verstrekken. Dit is vastgelegd in de Auteurswet. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen van deze voorwaarden ligt bij u. 

Waarom deze tijdelijke dienstverlening?
Wij vroegen u voorheen een kopie te halen in onze studiezaal. Onze studiezaal is vanwege maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus beperkt open. Heeft u nog een vraag? Wij zijn via de chat bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 9:30 - 16:30 uur en op donderdag tot aan 20:30 uur.