In het nieuw verschenen boek Neude, Hart van Utrecht ontdekt u alles over de bijzondere geschiedenis van deze plek. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met de Centrale Bibliotheek, WBOOKS en Ton van den Berg. 

Neude, hart van Utrecht

De Neude: een echt Utrechts plein en het bonzend hart van Utrecht. In de Middeleeuwen was het nog een drassige plek, nu vindt u er zomerse terrassen. Dit boek vertelt het hele verhaal van dit bijzondere plein. De Neude was de plaats waar executies plaatsvonden en lokale politici bij de waterpomp belangrijke zaken bespraken.

Nationaal was het plein van belang, want Prins Maurits dankte er in 1618 de waardgelders (huursoldaten) af en keizer Napoleon werd in 1811 op het plein verwelkomd. De Munt stond ook hier, waar onze nationale muntstukken werden geslagen en de eerste Nederlandse postzegel werd gedrukt. De Munt maakte plaats voor een groot en imposant postkantoor van architect Crouwel en in 1961 werd aan het plein het toen nog hoogste kantoorgebouw van Nederland geopend: de Neudeflat van architect Maaskant. Ook heeft de Bibliotheek van Utrecht zich in het voormalige postkantoor gevestigd. 

Bestel het boek via de website van WBOOKS of via uw lokale boekhandel.