Vanwege de versoepeling van de maatregelen tegen het Coronavirus, is onze studiezaal open op dinsdagen en donderdagen voor het inzien van originele archiefstukken. We willen iedereen vragen zoveel mogelijk gebruik te blijven maken van onze digitale dienstverlening. 

Archiefstuk digitaliseren

U kunt online of per mail een verzoek doen voor een scan van een archiefstuk of een afbeelding uit onze beeldcollectie. Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van onze scanning on demand dienst. Bekijk hier hoe scanning on demand werkt. 

Chat of mail met ons

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we onze chatmogelijkheden uitgebreid. U kunt ons de komende tijd online een vraag stellen van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.30 - 16.30 uur en op de donderdagavond zelfs tot 20.30 uur. Ook zijn we per e-mail goed te bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzoek tot openbaarheid archiefstuk

Heeft u dringend een niet-openbaar document nodig? Neem dan contact met ons op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beoordelen de verzoeken en gaan vervolgens na wat de mogelijkheden zijn. Niet dringende verzoeken tot inzage van beperkt openbaar archief kunnen wij op dit moment niet in behandeling nemen.

Bouwtekeningen ophalen op de studiezaal

Bouwtekeningen zijn vanwege auteursrechten niet in te zien op onze website. Heeft u een bouwtekening nodig? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij checken of de juiste bouwtekening aanwezig is en zetten deze voor u op een usb-stick. U kunt deze stick voor €10,- komen ophalen op onze studiezaal, Alexander Numankade 199 op een dinsdag of donderdag. Bekijk hier hoe een bezoek aan de studiezaallocatie eraan toe gaat.  

Afspraak maken voor studiezaalbezoek

U kunt momenteel op afspraak originele archiefstukken inzien op onze de studiezaal. Lees hier hoe u een afspraak kunt maken

Spreekuren NGV Utrecht

De spreekuren van de Nederlandse Genealogische Vereniging Utrecht gaan niet door vanwege de maatregelen tegen corona. Heeft u genealogische vragen, dan kunt u die per e-mail stellen aan Yvonne Jansen-Linse en Marijke Lambermont. Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zullen uw vragen dan per e-mail proberen te beantwoorden.