Na een tijdelijke sluiting van twee weken, zijn onze studiezaal en Expo vanaf donderdag 19 november weer geopend. Wilt u Het Utrechts Archief bezoeken? Dit doet u door vooraf uw plek in de Expo of studiezaal te reserveren.    

Maak een afspraak voor de studiezaal

Wilt u onze studiezaal voor inzage in originelen bezoeken? Via dit formulier kunt u een afspraak maken.

Maak een afspraak voor de Expo

Wilt u de Expo bezoeken? Reserveer uw plek dan door tijdens openingtijden te bellen naar 030 286 6611. 

Chat of mail met ons

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we onze chatmogelijkheden uitgebreid. U kunt ons online een vraag stellen van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.30 - 16.30 uur en op de donderdagavond zelfs tot 20.30 uur. Ook zijn we per e-mail goed te bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzoek tot openbaarheid archiefstuk

Heeft u dringend een niet-openbaar document nodig? Neem dan contact met ons op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beoordelen de verzoeken en gaan vervolgens na wat de mogelijkheden zijn. Niet dringende verzoeken tot inzage van beperkt openbaar archief kunnen wij op dit moment niet in behandeling nemen.

Bouwtekeningen 

Stuur een mail met de link van de bouwtekening naar onze studiezaalmedewerkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij checken of de juiste bouwtekening aanwezig is en mailen u terug. U kunt bouwtekeningen op donderdagen en dinsdagen ophalen op usb-stick (€10,-). Bekijk hoe u de juiste bouwtekening vindt.

Archiefstuk digitaliseren

Het is van donderdag 12 november t/m maandag 30 november helaas niet mogelijk om een stuk te laten digitaliseren Vanwege de enorme vraag zijn wij genoodzaakt deze dienst tijdelijk stop te zetten. Op deze pagina leggen we u uit wat dit betekent en wanneer u weer een aanvraag kunt indienen.  


Spreekuren NGV Utrecht

De spreekuren van de Nederlandse Genealogische Vereniging Utrecht gaan niet door vanwege de maatregelen tegen corona. Heeft u genealogische vragen, dan kunt u die per e-mail stellen aan Yvonne Jansen-Linse en Marijke Lambermont. Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zullen uw vragen dan per e-mail proberen te beantwoorden.