Onze locaties zijn momenteel gesloten t/m 20 april. Lees hieronder of en hoe wij u digitaal kunnen helpen.  

Chat of mail met ons

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we onze chatmogelijkheden uitgebreid. U kunt ons online een vraag stellen van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.30 - 16.30 uur en op de donderdagavond zelfs tot 20.30 uur. Ook zijn we per e-mail goed te bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u een dringend verzoek? Bijvoorbeeld vanwege een juridische procedure? Of door een deadline bij een publicatie? Neem contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij kijken voor u wat de mogelijkheden zijn. 

Archiefstuk digitaliseren

Helaas kampen wij momenteel met serverproblemen. Het is daardoor momenteel niet mogelijk om archiefscans op de website in te zien of een verzoek in te dienen voor digitalisering. Onze excuses, we werken hard aan een oplossing. 

Dringende verzoeken of verzoek tot niet-openbaar stuk inzien

Heeft u een dringend verzoek, verzoek om een rechtbankdossier in te zien of heeft u een niet-openbaar document nodig? Neem dan contact met ons op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beoordelen uw verzoek en gaan vervolgens na wat de mogelijkheden zijn. Niet-dringende verzoeken tot inzage van beperkt openbaar archief kunnen wij op dit moment niet in behandeling nemen. Ook voor ons is het archief in principe gesloten.

Dringend een bouwtekening nodig?  

U kunt op afspraak op woensdagen een bouwtekening ophalen op usb-stick (€10,-). Stuur een mail met de link van de bouwtekening naar onze studiezaalmedewerkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij checken of de juiste bouwtekening aanwezig is en mailen u terug. Bekijk hoe u de juiste bouwtekening vindt.

Spreekuren NGV Utrecht

De spreekuren van de Nederlandse Genealogische Vereniging Utrecht gaan niet door vanwege de maatregelen tegen corona. Heeft u genealogische vragen, dan kunt u die per e-mail stellen aan Yvonne Jansen-Linse en Marijke Lambermont. Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zullen uw vragen dan per e-mail proberen te beantwoorden.