Wij zijn bezig met het in bulk uploaden van onze open beeldcollectie naar Wikimedia Commons. Momenteel zijn onze historische kaartencollectie én de prentencollectie aan beurt. Op deze manier is onze open beeldcollectie straks nog veel beter vindbaar en bruikbaar. Benieuwd? Bekijk onze historische kaartencollectie op Wikimedia Commons

Wat is Wikimedia Commons?

Wikimedia Commons is een opslagplaats voor mediabestanden met een vrije licentie, en is voor iedereen beschikbaar. In tegenstelling tot traditionele mediabronnen is Wikimedia Commons gratis. Het is iedereen toegestaan ​​om bestanden hier vrij te kopiëren, te gebruiken en aan te passen, zolang ze de door de auteur gespecificeerde voorwaarden volgen.

Waarom op Wikimedia Commons? 

De afbeeldingen met een open licentie uit onze beeldcollectie willen we allemaal koppelen aan Wikimedia Commons. In het voorjaar van 2020 hebben we al de open beelden van de spoorwegen kunnen uploaden. Dat betekent dat iedereen deze afbeeldingen straks via Wikipedia kan vinden én hergebruiken. Door onze beelden te delen op Wikimedia, hopen we dat nóg meer mensen de beeldcollectie kunnen gebruiken bij hun onderzoek en het online documenteren van erfgoed. 

Benieuwd naar de tussenstand? Bekijk de online collectie van Het Utrechts Archief op Wikimedia Commons