In het Verhalencafé gaat Ton van den Berg in gesprek over het Utrecht van toen en nu. Naar aanleiding van de plannen om de A27 opnieuw uit te breiden, staat dit Verhalencafé in het teken van Amelisweerd en de protesten tegen de uitbreiding van deze snelweg in de jaren ’70, ’80 én nu.

>Aanvang livestream: 14.00 uur

>Archivaris Lloyd Davies laat beeld-en geluidsbeelden van voorgaande protesten horen. Ton van den Berg gaat hierover in gesprek met twee generaties actievoerders: Jos Kloppenborg van Vrienden van Amelisweerd en Anneke Wensing van de ‘Amelisweerd niet geasfalteerd’. Jos Kloppenborg was betrokken bij de acties in de jaren ‘70 en ‘80 en Anneke Wensing is betrokken bij de huidige acties tegen de nieuwe plannen.

>Vanuit de zaal delen nauw betrokkenen hun eigen verhalen rondom de acties en de beelden die Lloyd Davies laat zien. Dit zijn onder meer: journalist Cees Grimbergen (verantwoordelijk voor een deel van de archieven rondom Amelisweerd), fotograaf Rob Huibers (die prachtige foto’s schoot tijdens de protesten) en advocaat Bernard Tomlow (betrokken bij de beruchte rechtzaak tussen de actiegroep en Rijkswaterstaat).

Het belooft een middag te worden vol bijzondere en belangrijke verhalen. Je kunt meeluisteren naar deze verhalen via onze livestream op deze pagina.

Livestream, aanvang 14.00 uur:
U kunt het programma zondag bekijken via de livestream op Youtube: (klik op de tekst bovenaan in het onderstaande veld)