Wij hebben uw hulp weer hard nodig! Op dit moment lopen er twee grote projecten via onsvolk.org. We zijn bezig met een  grote controle van de invoer van data en alle hulp is welkom. 

Het Utrechts Archief bezit gevangenisregisters van het huis van Bewaring aan de Gansstraat en de Strafgevangenis aan het Wolvenplein (1900-1920). Onlangs heeft een groot aantal vrijwilligers meegeholpen met het invoeren van gegevens uit de Utrechtse gevangenisregisters 1900-1920. Deze gegevens moeten nu worden gecontroleerd.  Houd jij van precisie en zit er een echte na-kijker in jou? We zoeken vrijwilligers die het interessant vinden om nauwkeurig te kijken naar de ingevoerde gegevens en die zo nodig te verbeteren. 

Behalve dat deze data beschikbaar komen op onze website, zal een datakunstenaar in oktober 2021 een interactieve installatie bouwen, waarmee o.a. presentaties zullen worden verzorgd in het voormalige huis van bewaring / Pieter Baan Centrum aan de Gansstraat. Om die reden gaan we in dit project meer data verzamelen dan bij de andere projecten. 

Direct aanmelden en aan de slag? Ga naar Controle gevangenisregister Gansstraat voor deelname. 

Kijk hier voor meer informatie over de lopende projecten