Op zondag 12 september ben je tijdens het Uitfeest van harte welkom om onze nieuwste aanwinsten te komen bekijken! Zo is de prachtige tekening van Pieter Jan van Liender, die we met de steun van onze vrienden konden verwerven, voor de eerste keer te zien. Onze specialisten zijn van 13.00 - 16.00 aanwezig om al jouw vragen over onze tekeningen, foto’s, prenten, kaarten en ander beeldmateriaal te beantwoorden. En daarnaast heb je tijdens het Uitfeest gratis toegang tot onze tentoonstellingen!

Te zien: Gezicht op de Maliebaan, Pieter Jan van Liender, 1757.

Pieter Jan van Liender (1727-1779) was een Utrechtse schilder en tekenaar van stadsgezichten en landschappen. Zijn werk is beroemd vanwege de hoge detaillering, bijvoorbeeld van de boompartijen. Het Utrechts Archief kon onlangs een werk van Van Liender verwerven uit een Franse privéverzameling. Het gaat om een tot dusver onbekende tekening van de Maliebaan die toen nog een grotendeels onbebouwde weg was, buiten de vesting van Utrecht.

>>> Bekijk het artikel in AD UN over de aanwinst 

En verder kun je aanstaande zondag recente aanwinsten bekijken van Anthony Moesman, Chris Schut, Arend van de Pol en Arne Zuidhoek!

- Toegang gratis - 
Hamburgerstraat 28, Utrecht 
Van 12.30 - 17.00 uur