Oproep! We zoeken verhalen over het Utrechtse Entertainment Committee!

Het archief is momenteel bezig met het ontsluiten van een groot aantal bronnen uit de Tweede Wereldoorlog. Onlangs is het archief van het Utrechtse Entertainment Committee online gezet. Dit comité werd kort na de bevrijding van 1945 opgericht om de Britten en Canadezen tijdens hun verblijf in Utrecht te vermaken. Zo werden er bals, concerten, sportwedstrijden of potjes schaak georganiseerd. Jonge dames en heren konden zich aanmelden om als gastvrouw/heer of medewerk(st)er te komen helpen. De aanmeldformulieren zijn bewaard gebleven in ons archief, en die hebben we onlangs ontsloten. Dit betekent dat de aanmeldformulieren op naam doorzoekbaar zijn gemaakt.

Vanwege een speciale oproep via Radio M hebben we een lijst gemaakt van alle personen die zich destijds hadden aangemeld. Vermoedt u dat iemand uit uw familie (of uzelf!) heeft meegedaan aan de activiteiten van het Entertainment Committee? Zoek dan op uw familienaam-of de meisjesnaam van uw moeder- in onderstaande lijst en laat het ons horen!

In deze lijst vindt u alle personen die zich hebben aangemeld voor het Entertainment Committee. Is de persoon inmiddels overleden, dan kunt u ook de bijbehorende scan zien van het aanmeldformulier. Als we niet zeker weten of iemand overleden is, tonen we de bijbehorende scan niet. Vanwege de wettelijk regels willen we bijzondere persoonsgegevens zoals religie namelijk niet laten zien.*

Bel of mail ons!
Heeft u infomatie over personen en gebeurtenissen rondom het het Entertainment Committee? Dan horen we dat graag! Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met onderwerpregel: Entertainment Committee, of bel naar 030 - 286 66 11. 

Bekijk het hele archief (exclusief de aanmeldformulieren) van het Entertainment Committee hier

interesse om mee te doen met crowdsource-projecten van het Utrechts Archief? Ga naar deze pagina voor meer informatie over lopende projecten. 


*Het Utrechts Archief heeft besloten om wel de namen van mogelijk nog levenden personen hier te tonen, omdat wij verwachten de desbetreffende personen hier geen schade mee te berokkenen. Dit besluit is weloverwogen en staat opgesteld in een DPIA (Data Protection Impact Assesment). Omdat we nog levende personen wél schade kunnen berokkenen door het tonen van een bijzonder persoonsgegeven (in dit geval religie), hebben we besloten de desbetreffende scan waarop dit gegeven staat genoteerd niet te tonen. Vragen of opmerkingen? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

98055 entertainment committee
Gezelschap eet oliebollen tijdens een bijeenkomst van het Entertainment Committee 1945