Binnenkort voeren we een belangrijke wijziging door in de archiefbestanden van de notariële akten. De verwachting is dat dit in de loop van November 2021 zal worden uitgevoerd.  De notariële ‘U-nummers’ (zoals U001a001) van de stad Utrecht (toegang 34-4) worden omgenummerd naar een numeriek nummer. We zullen de oude U-nummers wel blijven publiceren, alleen in een ander veld. Het zoeken op U-nummers blijft ook mogelijk.

Maakt u gebruik van verwijzingen naar deze bestanden op uw website of in tekstbestanden dan raden we u aan deze links te controleren. Verwijst u naar het duurzame webadres (PID) dan verandert er niets. Dit duurzame webadres blijft ongewijzigd. Mocht u doorverwijzen via het webadres van de zoekopdracht dan zal deze link zich anders gedragen. Bij gebruik van deze oude link kom je eerst +/-1 seconde op een redirect-pagina waarna die automatisch naar de juiste akte gaat. Zie als voorbeeld de onderstaande link voor de werking van de redirect.
https://hetutrechtsarchief.nl/onderzoek/resultaten/archieven?mivast=39&mizig=199&miadt=39&miaet=54&micode=34-4.U037a001x&minr=4239248&miview=ldt

Als u deze redirect wilt verwijderen dan dient u de verwijzingen naar het duurzame webadres (PID) aan te passen.

Meer informatie over het linken naar de notariële akten en deze wijziging vindt u hier.
U vindt een lijst (concordans) als bijlage van de toegang Notarissen in de stad Utrecht.
Op de pagina Notariële akten zal ook een lijst worden gepubliceerd van oude nummers naar nieuwe nummers.