Op 1 december 2021 worden alle notariële archieven van de stad Utrecht (1560-1905, toegang 34-4) voorzien van een nieuwe nummering. De notariële ‘U-nummers’ (zoals U001a001) van de stad Utrecht worden voorzien van een nieuw numeriek nummer.

Deze serie maakt deel uit van een archief waarvan in de afgelopen decennia grote delen zijn overgedragen aan collega-instellingen. De systematiek van de oorspronkelijke inventaris heeft daardoor zijn betekenis verloren. Aan de omnummering van het resterende archiefbestand wordt al geruime tijd gewerkt; de aanpassing van de nummers in de publiekstoegang en de index op de notariële akten van de stad Utrecht is de laatste stap in dit proces. Deze aanpassing is erop gericht om dit archief aan de geldende standaarden voor archiefbeheer te laten voldoen en ervoor te zorgen dat de online gepubliceerde beschrijvingen ook op langere termijn goed vindbaar blijven.

We blijven de oude U-nummers wel publiceren, alleen in een ander veld. Dit zoekveld zal worden toegevoegd zodra de wijziging is doorgevoerd. Het zoeken op U-nummers blijft daarmee mogelijk. Ook zal in de bijlage van de toegang een volledige lijst (concordans) worden gepubliceerd van oude nummers naar nieuwe nummers.

Uw verwijzingen zullen mogelijk anders werken dan voorheen. Dit is afhankelijk van de manier waarop u de verwijzing heeft gemaakt. Heeft u gebruik gemaakt van het duurzaam webadres (PID) dan verandert er niets. Maakt u gebruik van een oude link via het webadres uit de browser dan zal er een korte redirect te zien zijn. De link blijft werken.

Leest u hier verder voor meer informatie over deze wijziging, de gevolgen voor uw verwijzingen en hulp bij het aanpassen van uw verwijzingen