Heeft u foto’s gemaakt, drukwerk verzameld, verhalen geschreven, of andere informatie die iets vertelt over de Coronatijd in Utrecht? Deel deze gegevens dan met ons, zodat we ze kunnen toevoegen aan de (digitale) coronacollectie.

De Coronapandemie heeft grote gevolgen gehad voor het leven in Utrecht en Nieuwegein: scholen, sportclubs en bedrijven moesten de deuren meerdere keren noodgedwongen sluiten. Er werd geprotesteerd tegen coronamaatregelen, thuiswerken werd de norm, scholieren kregen thuisonderwijs en ondernemers probeerden hun omzet op peil te houden met nieuwe diensten.Om deze ingrijpende periode goed vast te kunnen leggen, kunnen we uw hulp goed gebruiken!

Hoe werkt het?
Ga direct naar het inleverformulier. 

Welke informatie zoeken we?
We zijn vooral op zoek naar materiaal dat iets zegt over de gevolgen van de pandemie op de leefomgeving in Utrecht en Nieuwegein. Denk aan:
• Foto’s van spreuken op straat, solidariteitsacties, thuiswerken of het volgen van thuisonderwijs, de avondklok;
• Flyers en posters van bedrijven met mededelingen over coronamaatregelen;
• Opgetekende persoonlijke ervaringen, filmpjes, tekeningen, muziek en coronadagboeken;
• De feestdagen tijdens corona (bijvoorbeeld kerstkaarten en sinterklaasgedichten).

Let op: het gaat ons om papier en digitaal materiaal, niet om spullen. 

Meer informatie
Heeft u vragen over uw materiaal of bijvoorbeeld over het aanleveren? Neem dan contact op via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: 030-286 66 11.

Bekijk de voorbeelden
Bekijk een aantal voorbeelden van corona-inzendingen op de tijdlijn