Vanaf vrijdag 14 april bent u van harte welkom in onze nieuwe tentoonstelling In de steigers, over de restauraties van de Domtoren in de afgelopen eeuwen. In deze tentoonstelling, die we organiseren met Utrecht Marketing, de exploitant van de Domtoren, ziet u aan de hand van foto's, objecten en interviews wat er bij de restauratie van deze iconische toren komt kijken.

In de steigers2023 banner

Al sinds 1321 wordt er door vakmensen gewerkt aan de Domtoren. Hierdoor overleefde de toren oorlogen, brand en storm en staat deze er ook na zeven eeuwen nog prachtig bij. Sinds 2017 is de toren uit het zicht door de steigers van de restauratie. Achter deze steigers gebeuren bijzondere dingen. In de tentoonstelling krijgt u een kijkje achter de schermen. Wat zijn de verschillen met eerdere restauraties? Voor welke dilemma’s staat het restauratieteam? Welke technieken worden gebuikt? Dit en meer ziet u in de tentoonstelling.  

Kortingsactie
De tentoonstelling is een samenwerking van Het Utrechts Archief en Utrecht Marketing, de exploitant van de Domtoren. Met het entreebewijs voor In de steigers krijgt de bezoeker 25% korting op een rondleiding in de Domtoren. En andersom kunnen bezoekers van de traprondleiding de tentoonstelling aansluitend bezoeken.