Wilt u Vriend worden van Het Utrechts Archief? Stuur een mailtje met uw naam en gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Collectief geheugen van de stad Utrecht

Het Utrechts Archief bouwt enthousiast aan het collectieve geheugen van stad en regio. We bewaren en verwerven archieven uit het collectief geheugen van de stad. De vrienden van Het Utrechts Archief maken bijzondere projecten mogelijk die helpen een gezicht te geven aan onze collectie. Zodat iedereen in en om Utrecht er kan van genieten. Uw bijdrage is fiscaal aftrekbaar omdat Het Utrechts Archief geregistreerd staat als ANBI.

Speciaal voor vrienden organiseren wij activiteiten zoals filmvoorstellingen én een jaarlijkse Paulusavond. Dan organiseren we voor u een exclusief programma en krijg u een inkijkje in de organisatie. Uiteraard houden we u als vriend goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van acquisitie. Voor € 35 per jaar bent u vriend van Het Utrechts Archief.

Zakelijke vrienden

Sinds 2012 loopt de bijzondere wervingscampagne bedrijfsvrienden waarbij bedrijfsvrienden een speciaal ontworpen schildje ontvangen dat zij bij hun entree kunnen aanbrengen. Het schild wordt uitgereikt aan bedrijven die van oudsher in de stad of provincie zijn gevestigd.Wij hopen hiermee door de hele provincie Utrecht een zichtbaar lint van Utrechtse bedrijven met een warm hart voor de Utrechtse geschiedenis  te creëren. U kunt namens uw bedrijf of organisatie vriend worden van Het Utrechts Archief door een bijdrage van € 250. Uw bijdrage zal onder andere gebruikt worden voor het behoud en presentatie van bedrijfsarchieven die anders verloren zouden zijn gegaan.

Bestuur Vriendenstichting

Marja Blom (Willibordstichting), Joris Daalhuisen (DDK) Aukje Haan (CMS Derks Star Busmann), Désirée Majoor (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Maarten Timmerman (Awareways).