Personen Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

In de bedelingsregisters vindt u de vermeldingen van personen die (meestal financiële) hulp kregen van de kerk in de stad Utrecht (hervormde gemeente). Het gaat om de periode 1623-1910. U kunt zoeken in personen bij de bron 'persoon in bedelingsregister'. De scans kunt u downloaden.

Wilt u weten wie er wanneer werkten bij de spoorwegen? U kunt zoeken in de online personeelsregisters van de voorgangers van de NS uit de periode 1836-1920. Zoek hier in de online registers

In verband met privacywetgeving kunt u de gegevens van na 1920 (mits openbaar) alleen tegen betaling opvragen via een van onze correspondenten. Neem hiervoor contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In onze collectie beeldmateriaal hebben wij veel particuliere verzamelingen van personen. Ga naar de collectie beeldmateriaal

Krantenartikelen kunnen veel relevante informatie bevatten voor uw onderzoek naar personen. Bijvoorbeeld berichten van huwelijken of overlijdensberichten, maar ook nieuwsberichten kunnen van waarde zijn. Het Utrechts Archief beschikt over het Utrechts Nieuwsblad en zijn voorlopers uit de periode 1744-2005. De jaren 1892-1967 zijn online beschikbaar via onze website. De jaren 1968-2005 zijn alleen op microfilm in te zien op de studiezaal. 

Op zoek naar personen in adresboeken? Op Delpher vindt u de gedigitaliseerde adresboeken van de stad Utrecht (1860-1940). U kunt de scan op woordniveau doorzoeken. Op onze studiezaal kunt u de adresboeken ook raadplegen op microfiche. In de adresboeken vindt u namen van personen die in Utrecht hebben gewoond. Adresgegevens van na 1975 worden beheerd door de afdeling Burgerzaken van de gemeente Utrecht en zijn vanwege de privacywetgeving niet openbaar raadpleegbaar.