Op zoek naar een leuk én leerzaam uitje met de klas? Kom naar Het Utrechts Archief. In ons schoolprogramma 'Op reis door de provincie Utrecht' ontdekken leerlingen het Utrecht van vroeger en leren ze spelenderwijs over de Utrechtse geschiedenis.

Op reis door de provincie Utrecht 

In deze speciale rondleiding voor scholen ontdekken leerlingen hoe Utrecht van een nederzetting uitgroeide tot grote stad. Stap in de koets en maak een virtuele koetsrit van Utrecht naar Amerongen in de 18e eeuw. Met behulp van oude kaarten onderzoeken leerlingen hoe de omgeving van Utrecht zich heeft ontwikkeld. Hoe ging je bijvoorbeeld met ene trekschuit van Utrecht naar Amsterdam? Leerlingen bekijken middeleeuwse archiefstukken en ze vergelijken kaarten om te zien hoe de stad groeide. Afsluitend bekijken we een film uit 1930 om te ontdekken hoe de Utrechtse wegen werden aangelegd.


Voor wie is dit programma? 

Voor leerlingen uit groep 7/8.


Wat leer je ervan? 

Leerlingen oefenen met kijken, vragen stellen, luisteren en met elkaar zoeken naar informatie. Ze kunnen zelfstandig zoeken naar relevante en betrouwbare informatie en deze interpreteren. Ze oefenen in creatief en innovatief denken, het ordenen, kritisch denken, beslissingen nemen, communiceren en samenwerken.

Contact avatar

Vragen over een cursus of workshop?

Wilt u informatie over cursussen voor studenten of de cursus paleografie voor volwassenen? Neem contact op met Nettie Stoppelenburg, vakspecialist educatie & publiek, aanwezig ma-di-do-vr.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 030-286 66 82